Informaţia care va pune pe jar, cu siguranţă, milioane de oameni şi le va da apă la moară celor care cred în conspiraţii!

Certificatul verde COVID, implantat sub piele, într-un microcip

O compania din Stockholm, Suedia, a venit cu o soluţie practică pentru ca certificatul verde să nu lipsească niciodată unei persoane: îl va putea purta implantat sub piele, prin intermediul unui microcip.

Astfel, certificatul digital european va putea fi citit de orice dispozitiv, prin intermediul protocolului de comunicare NFC, familiar deja celor ce efectuează plăţi cu telefonul mobil la comercianţi.

“Implanturile sunt o tehnologie foarte versatilă care poate fi folosită pentru multe lucruri diferite şi, în acest moment, este foarte convenabil să aveţi întotdeauna paşaportul COVID la îndemână pe microcip.

În cazul în care telefonul îţi rămâne fără baterie, îţi este greu să arăţi certificatul. Deci, desigur, aşa cum folosim această tehnologie astăzi pentru acest scop, anul viitor o vom folosi pentru altceva”, afirmă Hannes Sjöblad, un reprezentant al firmei suedeze Epicenter, potrivit Daily Mail.

Acesta a şi demonstrat pe viu cum funcţionează totul. Procedura este “complet reversibilă” şi nu necesită o aplicaţie specială pentru telefon. Microcipul se implantează fie în braţ, fie între degetul mare şi cel arătător.

 

Peste 100 de angajaţi ai companiei au primit astfel de microcipuri încă din 2015! La ce le folosesc?

Microcipul are mărimea unui bob de orez şi este implantat folosind o seringă. Atunci când este activat de către un cititor, o cantitate mică de date circulă între cele două dispozitive, aflate la câţiva centrimetri distanţă, prin unde electromagnetice.

Acest microcip nu este o noutate pentru compania din Suedia: ea îl foloseşte de câţiva ani de zile, chiar şi cu proprii angajaţi! În urmă cu şase ani, Epicenter anunţa că peste 100 dintre angajaţii săi au primit astfel de microcipuri, implantate sub piele, şi cu ajutorul lor pot să deschidă uşile, să opereze imprimante sau să cumpere smoothie-uri cu o simplă mişcare a mâinii.

“Cel mai mare beneficiu cred că este comoditatea. Practic înlocuieşte o mulţime de lucruri pe care le aveţi, alte dispozitive de comunicare, fie că este vorba despre carduri de credit sau chei”, spunea cofondatorul şi CEO-ul Epicenter în 2017.