Vaccinurile conțin microcipuri care se conectează la 5G? Acum s-a aflat

În ciuda unor filmulețe virale care susțin existența acestor microcipuri în vaccinuri, este vorba doar de fake-news-uri. Explicațiile sunt date de diverși experți, citați de CNBC.

„Acest lucru pur și simplu nu este posibil din cauza dimensiunii care ar fi necesare pentru acel microcip”, a declarat dr. Matt Laurens, specialist în boli infecțioase la Facultatea de Medicină a Universității din Maryland.
„În al doilea rând, acel microcip ar trebui să aibă o sursă de energie asociată. În plus, acea sursă de energie ar trebui să transmită un semnal prin cel puțin un centimetru de mușchi, grăsime și piele către un dispozitiv aflat la distanță”, adaugă Laurens.

Totuși, videoclipurile cu această teorie a conspirației au adunat milioane de vizualizări pe TikTok.

În iulie, 1.500 de adulți americani au fost întrebați dacă „guvernul SUA folosește vaccinul anti-Covid pentru microciparea populației”, 5% au răspuns că DA, este „cu siguranță adevărat”, în timp ce alți 15% au spus că „probabil este adevărat”.

Sute de atacuri asupra echipamentelor de telecomunicații

Conspirațiile s-au răspândit rapid și în afara SUA. În Marea Britanie, anul trecut, teoria conform căreia există o legătură între antenele 5G și Covid au dus la peste 100 de atacuri asupra echipamentelor de telecomunicații.

„Există o mulțime de lucruri pe care guvernul le poate folosi pentru a ne urmări: prin telefoane, prin cardurile de credit, prin alte tipuri de lucruri”, a spus Mark Fenster, autorul cărții „Teoriile conspirației: secretul și puterea în cultura americană”. „Vaccinul este cea mai mică dintre grijile noastre”, susține el.

Ar fi nevoie de o seringă de aproximativ 13 ori mai mare

Vaccinurile sunt administrate cu ace de 25-22, care au diametril cuprins între aproximativ 0,26 și 0,41 mm. Între timp, un cip 5G este puțin mai mic decât un bănuț. Microcipurile RFID, construite doar pentru a stoca informație, sunt într-adevăr suficient de mici, având 0,125 mm. Dar funcționează numai atunci când sunt atașate la o antenă care face ca sistemul cu un singur cip să aibă dimensiunea unui bob de orez. Așa că ar fi nevoie de o seringă de aproximativ 13 ori mai mare decât cea utilizată pentru vaccinuri.

„Acest microcip poate fi văzut”

În afară de problemele de mărime și administrare, vaccinurile se injectează cu cel puțin un centimetru în mușchi, mult mai adânc decât microcipurile Biohax care intră chiar sub piele. „De aceea, acest microcip poate fi văzut”, a spus Osterlund. „Adică, dacă ar fi introdus mai adânc, nu ați putea comunica cu un telefon sau chiar cu un cititor de carduri”, explică Jowan Osterlund, fondatorul start-up-ului suedez Biohax International, care a dezvoltat sisteme de cipuri RFID care pot fi introduse sub piele.