Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a anunţat că Steve Ballmer, CEO-ul companiei, se va retrage din funcţie în următoarele 12 luni. Nu a fost anunţat încă un succesor.  Ballmer va continua, între-timp să ocupe această poziţie şi va susţine procesul de transformare al Microsoft într-o companie producătoare de dispozitive şi servicii.

“Nu există niciodată un moment bun pentru o astfel de tranziţie”, a declarat Ballmer.  “Am pornit la drum cu această strategie, cu o nouă organizare şi avem o echipă extraordinară. Iniţial am vrut să mă retrag  la mijlocul acestei tranziţii, însă avem nevoie de un CEO care să fie aici pe termen lung pentru a urma această direcţie nouă”, a mai spus Ballmer.

Consiliul de directori ai Microsoft a numit un comitet special pentru a găsi un  nou CEO condus de John Thompson. Comitetul îi mai include pe Bill Gates, preşedintele board-ului, Chuck Noski, preşedintele comitetului de audit şi Steve Luczo, preşedintele comitetului de remunerare.

Acest consiliu va lucra cu firma de recrutare Heidrick & Struggles şi vor fi luaţi în considerare atât candidaţi interni, cât şi externi. Într-o notă trimisă angajaţilor Ballmer scrie că Microsoft este un loc extraordinar căruia  i s-a dedicat 100%.  El a mai scris că de când s-a alăturat companiei Microsoft a crescut de la 7,5 milioane de dolari la 78 de miliarde de dolari. De asemenea, numărul angajaţilor a crescut de la 30 la 100.000 de persoane.  Conform marketwatch.com, valoarea de piaţă a Microsoft este de 269.81 miliarde de dolari.

Steve Ballmer, 57 ani, lucrează la Microsoft din iunie 1980, fiind cel de-al 30-lea angajat al companiei şi primul manager angajat de Bill Gates. Ballmer a fost numit CEO al Microsoft în luna ianuarie a anului 2000.  El are o avere estimată de 15,2 miliarde de dolari, clasându-se pe locul 19 în topul Forbes Cei mai Bogaţi Americani.