Ruptură pe scena politică, chiar de Ziua Naționale a României! Ce a făcut Klaus Iohannis?

Deputatul USR Cristian Seidler a explicat marți, 30 noiembrie, că este „o decizie individuală” a fiecărui membru USR care a primit invitație și că „nu există o decizie a partidului” în sensul boicotării evenimentului de către USR.

Totuși, acesta a spus și că „unii colegi au ales să meargă în circumscripții” de 1 Decembrie. Reacția a venit după ce președintele USR, Dacian Cioloș, nu a primit invitație la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni, organizată de președintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naționale a României.

„Nefiind invitat presedintele partidului, pare un fel de boicot la adresa USR?”, a declarat Cristian Seidler la Antena 3.

Dacian Cioloș nu a fost invitat la recepția de 1 Decembrie

Klaus Iohannis nu l-a invitat pe Dacian Cioloș, președintele USR, la Recepția oferită cu prilejul Zilei Naționale a României, în cadrul căreia va susține și un discurs.

Amintim că președintele a trimis mai multe invitații liderilor din partidelor parlamentare. Singurul partid exceptat a fost AUR.

Ce condiții trebuie să îndeplinească invitații pentru a putea participa?

Pentru a participa la recepţia organizată de preşedintele Klaus Iohannis, invitaţii trebuie fie să fie vaccinaţi, sau să fi trecut prin boală. În acest context, Nicușor Dan, primarul Capitalei, nu va putea să participe, deoarece a anunţat că îşi va administra prima doză de vaccin în această săptămână.

În hotărârea de guvern aprobată de Guvernul condus de Nicolae Ciucă se precizează clar că, pentru a participa la astfel de ceremonii dedicate Zilei Naţionale, o persoană trebuie să aibă 10 zile de la finalizarea schemei complete. Liderul AUR, George Simion nu ar fi fost invitat la Cotroceni, potrivit Antena 3. La recepţie au fost invitați și liderii PSD, spre deosebire de alţi ani în care Klaus Iohannis nu îi trecea pe listă.