Compania chineză Xiaomi a reuşit performanţa de a comercializa 50.000 de unităţi ale smartphone-ului Redmi Note în şase secunde. Acest lucru s-a întâmplat în India, unde telefonul are un preţ de 145 de dolari. Xiaomi Redmi Note are un ecran de 5,5 inch, procesor cu opt nuclee şi o frecvenţă de 1,7 GHz, 2 GB memorie RAM, cameră de 13 megapixeli i baterie de 3,100 mAh. Telefonul este dual SIM.  O variantă 4G este cu procesor Snapdragon 400 va fi disponibilă luna aceasta.

Fondată în 2010 ca producător de software pentru telefoane care funcţionează cu sistemul Android, Xiaomi a introdus primul smartphone în 2011. Compania chineză a anunţat în aprilie că intenţionează să intre pe pieţele din India, Brazilia, Rusia, Malaezia, Indonezia, Thailanda, Vietnam, Turcia, Mexic şi Filipine.

Xiaomi fabrică telefoane care funcţionează cu sistemul de operare Android al Google şi menţine costurile la un nivel scăzut prin comercializarea aparatelor online. Obiectivul pentru 2015 este  creşterea de cinci ori a vânzărilor, la 100 de milioane de unităţi.

CITEŞTE ŞI Cel mai subţire telefon din lume se lansează luna aceasta

CITEŞTE ŞI Samsung Galaxy S6 va avea ecranul curbat