Skoda va prezenta, in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva, modelul Octavia GreenLine, un nou membru al familiei de modele ecologice produse de compania ceha.

Noua Octavia GreenLine are un consum de 4,4 litri la 100 de kilometri si emisii de 116 g CO2/km.

Modelul Octavia GreenLine beneficiaza de un motor 1,6 TDI (Turbo Diesel Injection) complet nou, capabil sa dezvolte o putere de 77 kW.

De asemenea, cu ocazia editiei din acest an a Salonului Internaţional de Automobile de la Geneva, Skoda Auto va prezenta modelul Yeti. Acesta are la baza conceptul cu aceeasi denumire prezentat anterior.

Nu in ultimul rand, La Geneva va fi prezentata o continuare a gamei Scout, modelul Fabia Scout.

Pentru noua Fabia Scout sunt disponibile patru variante de motorizare. Un motor pe benzina, cu o capacitate cilindrica de 1,4 litri, ce dezvolta o putere de 63 kW (86 CP) si un consum de 6,5 litri la 100 km, precum si un propulsor pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1,6 litri, cu o putere de 77 kW (105 CP) si un consum de 6,9 litri la 100 km. Acest motor va fi disponibil si in varianta cu cutie automata in sase trepte.

La capitolul motorizari diesel, noua Fabia Scout beneficiaza de propulsorul de 1,4 litri si o putere de 59 kW (80 CP). Consumul acestui propulsor este de 4,6 litri la 100 km. Motorul cu o capacitate cilindrica de 1,9 litri si o putere de 77 kW (105 CP) este de asemenea inclus in gama de propulsoare cu care noul Scout poate fi echipat.

Acesta din urma permite parcurgerea unei distante de 100 km cu un consum de 4,9 litri. Ambele propulsoare pot fi echipate cu filtru de particule diesel.

Modelul va fi disponibil in reteaua de distributie incepand cu luna mai a acestui an si va veni in completarea gamei Scout.

* Fotografia prezinta modelul Scout