Situație foarte neplăcută la Roland Garros. Organizarea turneului în timpul pandemiei de coronavirus îi obligă pe organizatori să ia anumite măsuri mai puțin obișnuite.

Trebuie menționat faptul că în Franţa este încă interzisă circulaţia persoanelor după ora locală 21.00.

Situație foarte neplăcută la Roland Garros. Spectatorii, rugați să plece

Publicul a fost invitat să părăsească terenurile complexului de tenis Roland Garros, duminică, în prima zi a French Open, începând cu ora locală 20.15, din cauza restricţiilor de circulaţie puse în aplicare în Franţa, în urma pandemiei de coronavirus, informează lesoir.be.

„Porţile stadionului se vor închide la 20.45. Vă rugăm să părăsiţi tribunele în timpul schimbării terenurilor”, s-a auzit la difuzoarele complexului, începând de la ora locală 20.20.

La ora 20.35, ora locală, anunţul a devenit mai presant: „Doamnelor şi domnilor, porţile se vor închide în zece minute”, potrivit news.ro.

Patru meciuri erau încă în desfăşurare

Patru meciuri erau încă în desfăşurare în acel moment, în timp ce partida dintre Stefanos Tsitsipas şi Jeremy Chardy trebuia să se dispute în sesiunea nocturnă.

Organizatorii turneului de la Roland-Garros au obţinut de la autorităţi permisiunea de a primi puţin peste 5.000 de persoane pentru primele zece zile ale turneului, înainte de a ajunge la un plafon de 13.000 în ultimele cinci zile, când gradul de ocupare a tribunelor va creşte de la 35 până la 65 la sută din capacitatea maximă.

În Franţa, din 19 mai, este interzisă circulaţia persoanelor după ora locală 21.00, după ce anterior termenul limită era 19.00. În cadrul măsurilor de relaxare, din 9 iunie se va putea circula până la ora 23.00.

Turneul de la Roland Garros se va încheia la 13 iunie.

Trebuie precizat că Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare a României, locul trei WTA, absentează de la această ediție a Roland Garros din cauza accidentării suferite la Roma, în partida cu Angelique Kerber.

Halep se află în recuperare, după ruptura musculară suferită și nu știe dacă va participa în cele din urmă la Wimbledon sau la Jocurile Olimpice.