BBC detaliază un caz controversat din Canada. Potrivit sursei citate, este vorba despre un tată care a refuzat să se vaccineze anti-covid. Ulterior, acesta a pierdut temporar dreptul de a-și vedea copilul în vârstă de 12 ani, după ce
judecătorul a decis că vizitele sale nu ar fi în “interesul superior” al copilului.

De menționat este faptul că decizia venită din partea judecătorului a fost luată în urma unei solicitări a tatălui de a-și prelungi timpul de vizită pe perioada sărbătorilor. O reacție în acest sens a venit din partea unui exper în dreptul familiei. Acesta a precizat petrnu ziarul Le Devoir că otărârea este prima care privează un părinte de dreptul de vizită pe motiv de imunizare.

Decizia judecătorului, luată la sfârșitul lunii trecute în provincia Quebec, suspendă dreptul de vizită al tatălui până în februarie, dacă acesta nu decide să se vaccineze între timp.

În ceea ce privește rolul mamei în acest sens, aceasta a fost cea care s-a opus cererii inițiale a tatălui de prelungire a timpului de vizită. Totodată, femeia a declarat în fața instanței că a descoperit recent că acesta nu a fost vaccinat, folosindu-se de postările sale pe rețelele de socializare pentru a arăta că se opune vaccinurilor.

Situație controversată în Canada. Ce a decis judecătorul

Trebuie menționat faptul că mama băiatului de 12 ani care nu mai poate fi văzut de propriul tată locuiește în prezent cu partenerul ei și cu alți doi copii care sunt prea mici pentru a fi vaccinați anti-COVID.

Referitor la decizia judecătorului în acest caz, acesta a declarat că nu este ”în interesul superior al copilului să aibă contact cu tatăl lor” din cauza creșterii recente a cazurilor de Covid în Quebec.

Amintim faptul că pandemia de coronavirus face ravagii în Canada, iar acest lucru probabil a influențat și decizia judecătorului în acest caz. Mai exact, Quebec, care a înregistrat cel mai mare număr de decese legate de Covid din Canada.

În ceea ce privește vaccinarea anti-covid, la începutul acestei săptămâni, Quebec a anunțat la începutul acestei săptămâni că va impune o taxă pentru rezidenții care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19. În ciuda faptului că deși aproape 90% dintre rezidenții din Quebec sunt vaccinați, aceștia reprezintă aproape o treime din totalul cazurilor din spitale.