Cererea de amânare a plăţilor făcută de compania Dubai World a fost respinsă de către creditori, conform unei informaţii apărută în  publicaţia „The Guardian”.

O sursă neoficială, citată de publicaţia engleză, a declarat că nu va exista niciun acord privind moratoriul, ceea ce va conduce în continuare la agravarea situaţiei financiare din emirat care va culmina, probabil, cu un proces de restructurare al companiei Dubai World.

Săptămâna trecută, Guvernul din Dubai a ceru un moratoriu de şase luni pentru datoriile scadente ale conglomeratului de stat Dubai World şi subsidiarei de imobiliare Nakheel, aflate în dificultăţi financiare severe în urma crizei mondiale.

Blocarea plăţilor pentru  datoriile de 59 miliarde de dolari ale celor două companii din emirat a declanşat un val de panică pe pieţele financiare din întreaga lume, stârnind teama unei intrări în incapacitate de plată a statului arab, lucru care ar putea afecta mai multe bănci mari ale lumii, cu expunere în Emirate.

Marile burse internaţionale au înregistrat scăderi ale indicilor, iar analiştii au comentat că situaţia din Dubai ar putea conduce la o retragere a fluxurilor de capital către economiile emergente.