Amazon.com este un site invincibil, iar de acest lucru s-au convins şi hackerii de la Anonymous. Nereuşind să doboare Amazon.com, aceştia şi-au orientat atacurile către site-urile din Europa, Amazon.co.uk., amazon.de, amazon.fr, amazon.es, pe care au reuşit să le dezactiveze timp de 30 de minute.
Metoda preferată de atac este DDoS, care vine de la Distributed Denial of Service. Ce înseamnă DdoS? Hackerii infiltrează viruşi sau viermi în mii de calculatoare, iar acestea execută un program de atac, care aşteaptă comenzi de la distanţă.
Când primesc o astfel de comandă, toate aceste calculatoare pornesc simultan un atac concertat asupra victimei.  “Distributed” înseamnă că atacul se face simultan de la multe calculatoare, iar “DoS” arată că atacul consumă resursele computaţionale ale victimei şi nu fură sau distruge informaţie.
Astfel de atacuri au fost realizate cu succes împotriva site-urilor MasterCard, Visa, PayPal şi PostFinance.ch, dar nu Amazon.com.
Amazon.com este imposibil de prăbuşit prin atacuri de tip DDoS, deoarece serverele sale sunt atât de performante şi au o capacitate atât de mare încât compania îşi permite să ofere servicii de hosting la diverse site-uri precum New York Times, Second Life, Etsy, Playfish, the Indianapolis 500 şi Washington Post.
Amazon a  creat special o infrastructură denumită EC2 cu scopul de a face faţă traficului imens în perioada de sărbători. Acestă perioadă este critică pentru cel mai mare magazin online din lume deoarece şi o cădere a site-ului de câteva minute s-ar traduce prin pierderi de milioane de dolari.
SURSA: CNN