Localnicii vor aștepta autobuzul de acum în stațiile care sunt dotate cu reparatii aer condiționat, buton de panică, camere de supraveghere, uși glisante acționate electric, dar și cu un monitor pe care rulează un flux de știri locale. Mai mult, pe timpul iernii în stații vor funcționa și caloriferele, astfel încât localnicilor să nu le fie frig cât timp așteaptă autobuzul.

„Am încercat să fie cât mai aproape de construcţia celor din Dubai, să spunem. Estimarea iniţială a fost de 9.000 de euro pe staţie. Sunt 11 staţii în toată comuna”, spune primarul comunei, Radu Leonaș, potrivit Știrile ProTV.

În 2014, comuna Brazi a devenit singura din România dotată cu o șosea de centură. Și este una dintre puținele localități din țară în care străzile sunt patrulate de mașini electrice de poliție. Cea din comuna Brazi a costat 35.000 de euro, din care 10.000 de euro au fost asigurați de Ministerul Mediului.

Primarul spune că astfel s-au făcut economii importante la bugetul local și că investiția va fi amortizată în 4 ani. „Înseamnă vreo 600 de lei pe lună ar fi carburantul, în loc de 3000 de lei, am ajuns la 600 de lei. Poate să fie şi mai puţin. Se amortizează în 4 ani”, spune edilul.

Intenția de a construi stațiile moderne de autobuze a fost anunțată încă de la începutul anului, când primarul spunea că investiția era cuprinsă în bugetul pe 2018. Pe pagina de Facebook a comunei a fost postată și o imagine cu o stație de autobuz din Dubai, după modelul cărora urmau să fie realizate și cele din comuna Brazi.