Organizațiile anti-doping nu cred că Ada Obilu a distrus-o pe Simona Halep

Veşti noi pentru Simona Halep. Speculațiile privind posibilitatea ca Ada Obilu, soția lui Patrick Mouratoglou, să fi orchestrat presupusul caz de dopaj al sportivei din România au fost complet ignorate de organizațiile anti-doping.

Nu a fost convocată pentru audieri de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Acest lucru nu s-a întâmplat nici în cadrul proceselor de la Sport Resolutions și TAS.

În spațiul public, au apărut speculații potrivit cărora Ada Obilu nu era încântată de dinamica relației antrenor-jucătoare dintre Patrick Mouratoglou și Simona Halep.

Presa străină a alimentat zvonurile negative. Se pare că femeia respectivă își petrece adesea timpul în New York, orașul unde se presupune că Simona Halep ar fi fost expusă la Roxadustat.

Părerile sunt împărțite. Vinovăția Adei Obilu nu poate fi demonstrată

Din punctul de vedere al lui Sorin Ovidiu Vîntu, este clar că sportiva este o victimă Adei Obilu. Potrivit spuselor sale, nu este vorba despre o luptă în mediul de afaceri sau despre sportive care ar fi invidioase și ar fi pus la cale o manevră împotriva ei, ci despre manevra soției fostului ei antrenor de tenis.

La polul opus, realizatorul TV Mircea Badea nu crede în scenariul respectiv. Nu înțelege cum femeia respectivă ar fi putut-o dopa intenționat pe jucătoarea de tenis.

„Văd că sunt unii care măcăne prin presă, inclusiv v-am citat ieri pe unul, nu știu ce doctor de la o structură sportivă. Că zice, ‘domne că poate nevasta lui Mouratoglou i-a vârât’. Păi i-a vârât cum? Adică s-a dus ea în vizită… Cum s-a întâmplat concret?

S-a dus doamna Halep în vizită acasă la Mouratoglou și i-a zis aia: ‘Dragă Simo, am făcut o salată de boeuf, mi-a ieșit extraordinar! Uite, asta e porția ta! Specială! Din asta mănânci tu!’. Cum așa? Cum a făcut?

Nu găsesc un argument strict rațional pentru care să se fi dopat cu chestia asta. Să presupunem că dacă au greșit ăia de la laborator, bun, s-a terminat!

Dar dacă nu au greșit ăia ca tăntălăii, întrebarea e: cum dracului? Că totuși, pe bune, cum?”, a spus el în emisiunea TV „În Gura Presei”.