Simona Halep și-a oprit revenirea la turneul de la US Open în optimile de finală după ce a fost învinsă de Elina Svitolina. Aceasta s-a impus cu un dublu 6-3, 6-3, la capătul unui meci ce a durat doar o oră și 17 minute. Parida a avut loc pe arena Arthur Ashe, al cărei acoperiș retractabil a fost tras, din cauza ploii.

Halep câștigă 256 de mii de dolari pentru prestația sa, dar pleacă acasă

Pentru prezența în optimile de finală, românca va fi recompensată cu 265.000 USD și 240 puncte WTA. Simona Halep (13 WTA) a fost eliminată duminică seara de pe tabloul principal al turneului de tenis de Grand Slam de la Flushing Meadows. Ea a fost învinsă de sportiva ucraineană Elina Svitolina (5 WTA).

Elina Svitolina s-a impus cu un dublu 6-3, 6-3, la capătul unui meci ce a durat doar o oră și 17 minute și s-a jucat pa Arena Arthur Ashe, al cărei acoperiș retractabil a fost tras, din cauza ploii.

Halep a început bine, dar a terminat foarte prost

Simona Halep a început bine, luând un break în debutul meciului, pe care l-a cedat apoi imediat. La 3-3, românca a ratat două ocazii de a se impune pe serviciul lui Svitolina, care a profitat, câștigând următoarele 3 game-uri și implicit setul (6-3).

Setul doi a început în oglindă cu primul. Halep a cedat un set pe propriul serviciu, recuperând apoi imediat, pentru 2-2. La 3-3, după un game disputat, cu 3 situații de egalitate 40-40, Svitolina a făcut break-ul și a fost de neoprit ulterior, Halep nemaigăsind soluții de a reveni în joc.

Svitolina a câștigat confruntarea la a treia minge de meci pe care și-a procurat-o, trecând în sferturile de finală, unde va întâlni câștigătoarea meciului dintre Kerber și Fernandez. Simona Halep a făcut oricum un turneu peste așteptări, dat fiind faptul că a revenit după o accidentare destul de gravă și o perioadă de recuperare de aproape 4 luni.

A fost a 10-a întâlnire dintre cele două sportive, Svitolina conducând acum cu 6-4.