Simona Halep și-a pus aparat dentar

Simona Halep a decis să își pună aparat dentar transparent. Specialiștii în ortodonție spun că aparatul dentar este benefic pentru cei care doresc ca dantura lor să fie impecabilă. De asemenea, ei mai spun că aparatul dentar ajută la o funcționalitate corectă a dinților.

Acest detaliu a fost observat de către o internaută care a publicat pe platforma X, fostul Twitter, o imagine cu marea campioană a României.

Cum arată Simona Halep cu aparat dentar? Puteți vedea în imaginea de mai jos.

Aparatul dentar transparent este la mare căutare în lumea vedetelor. Tom Cruise și Serena Williams sunt doar două dintre numele cunoscute care au ales să-l poarte.

Aparatul dentar transparent, căutat de toată lumea

Printre cei care au mai apelat la un astfel de aparat dentar se numără și Justin Bieber, Khloe Kardashian sau Eva Longoria.

Totuși, nu numai vedetele sunt atrase de acest aparat. Anterior, oamenii care se confruntau cu probleme la nivelul dinților nu aveau decât opțiunea unuia clasic, din metal.

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog specializat în ortodonție, a precizat că cererea pentru aceste aparate dentare este mare în România. Medicul stomatolog spune că deși aparatul dentar transparent este la modă printre vedete, acesta poate fi purtat de către oricine are nevoie.

„Categoric tratamentul ortodontic cu aparat invizibil este vedeta printre trendurile stomatologice. Şi nu este exagerat să folosesc acest termen, pentru că el este vedetă atât prin calităţile estetice, tehnologice şi medicale, dar şi prin lista de personalităţi publice celebre care au ales să le poarte.

Khloe Kardashian, Justin Bieber, Katherine Heigle, Tom Cruise, Serena Williams, Eva Longoria sunt parte din celebrităţile care au avut tratament cu aliniatori şi acum zâmbesc perfect.

Însă cel mai interesant este că nu trebuie să fii o celebritate ca să poţi beneficia de tratamentul cu gutiere transparente, el este o opţiune şi în România pentru cei care vor să îşi îmbunătăţească zâmbetul utilizând dispozitive complet transparente care nu interferează cu alimentaţia, igiena şi viaţa de zi cu zi‟, a declarat Dr. Denisa Zaharia.

Aparat dentar
Aparat dentar/SURSA FOTO: Dreamstime

10 beneficii ale aparatului dentar

Ortodonția este un domeniu al stomatologiei care oferă soluții la probleme comune, cum ar fi dinții strâmbi și malocluziile. Cel mai popular tratament ortodontic este aparatul dentar, care este utilizat de multe decenii și care a oferit rezultate excelente.

1. Îți vor îmbunătăți aspectul

Dinții strâmbi te pot face să fii foarte conștient de zâmbetul tău. După achiziționarea unui aparat dentar, acest lucru va fi un lucru de domeniul trecutului. Acest tratament ortodontic va schimba treptat poziția dinților până când aceștia vor fi perfect aliniați. Acest lucru vă va influența foarte mult aspectul și vă va îmbunătăți semnificativ stima de sine.

2. Fac mai ușor procesul spălatului pe dinți și folosința aței dentare

Beneficiile aparatului dentar nu sunt doar estetice. S-a dovedit că dinții strâmbi sunt mai greu de periat și de folosit ața dentară. De asemenea, alimentele au tendința de a se depune cu ușurință între dinții nealiniați. Prin urmare, după ce veți urma acest tratament, dinții vor fi drepți și va fi mult mai ușor să mențineți o bună igienă orală.

3. Tratamentul ortodontic previne cariile dentare și bolile gingivale

O igienă orală deficitară duce la acumularea de bacterii și resturi alimentare pe dinți și gingii. Cu timpul, acest lucru cauzează unele probleme dentare, cum ar fi cariile dentare și bolile gingivale. Prin îndreptarea dinților și îmbunătățirea igienei orale, veți preveni apariția acestor boli, care reprezintă principala cauză a pierderii dinților.

4. Aparatul dentar îți poate repara mușcătura

În afară de îndreptarea dinților, aparatul dentar poate rezolva și alte probleme, cum ar fi malocluziile. Acest aspect este uneori neglijat, dar aduce beneficii mari sănătății orale. Atunci când este lăsată netratată, malocluzia se agravează în timp și are ca rezultat strângerea și scrâșnirea pronunțată a dinților.

5. Previne leziunile dentare

Dinții proeminenți sunt mai predispuși la leziuni dentare. Aparatul dentar poate deplasa acești dinți înapoi în pozițiile ideale și poate preveni leziunile.

Aparat dentar
Aparat dentar/SURSA FOTO: Dreamstime

6. Aparatul dentar vă poate îmbunătăți vorbirea

Uneori, dinții strâmbi vă pot afecta vorbirea și pot provoca șovăieli. Acest lucru îi poate face pe oameni să se simtă stânjeniți, dar tinde să dispară după obținerea unui aparat dentar.

7. Ajută la digestie

Una dintre principalele funcții ale dinților este de a tăia și de a măcina alimentele. Această funcție nu poate fi îndeplinită în mod corespunzător atunci când dinții tăi sunt nealiniați. În acest caz, alimentele nu sunt reduse la bucățele mici, ceea ce poate afecta digestia. După un tratament ortodontic, dinții tăi vor fi mult mai eficienți în această privință, îmbunătățind digestia.

8. Aparatul dentar previne eroziunea osoasă

În condiții normale, maxilarele noastre primesc presiune de la dinții de deasupra. Această presiune stimulează creșterea osoasă și menține osul maxilarului sănătos. În general, aceasta este foarte uniformă, dar poate fi afectată din cauza dinților strâmbi sau a malocluziei. Când acestea se întâmplă, unele zone ale maxilarului pot să nu fie stimulate, în timp ce altele suportă presiuni ridicate. În timp, acest lucru duce la eroziune osoasă, care poate fi prevenită prin efectuarea unui tratament ortodontic.

9. Tratamentul ortodontic este foarte eficient

Aparatul dentar este foarte eficient în tratarea malocluziei și a dinților strâmbi. Acestea permit dentistului să vă verifice în mod constant progresul și să facă ajustările necesare pentru cel mai bun rezultat posibil.

10. Aparatul dentar reduce riscul de tulburare a articulației temporo-mandibulare

Dinții strâmbi pot duce la un exces de stres sau presiune asupra maxilarului și a mușchilor maxilarului. În timp, acest lucru poate duce la tulburarea articulației temporomandibulare, caracterizată prin dureri și dureri de cap. Acest lucru poate fi prevenit prin îndreptarea dinților cu aparatul dentar.