Salariul minim pe economie net al unui salariat din România este de 1.168 lei pe lună, respectiv 301 dolari. Într-un an, românul cu salariul minim net câştigă 14.016 lei, respectiv 3.612 dolari.

Conform site-ului oficial WTA, Simona Halep a reuşit să câştige în cele câteva zile de la începutul anului până acum, nu mai puțin de 176.276 de dolari, adică salariul net al unui angajat roman pe aproximativ 50 de ani (48,8 ani). Dacă ne raportăm la salariul minim brut, de 1900 de lei, unui român i-ar trebui aproape 30 de ani să ajungă la suma bifată de Halep la începutul acesui an.

De altfel, liderul mondial al clasamentului WTA, Simona a fost inclusă și în Top 300 Cei mai bogați români, scris de revista Capital, cu o avere estimată de 20-22 de milioane de euro. Pentru performanţele jucătoarei de tenis din ultimul an, Halep s-a clasat pe primul loc în topul femeilor de succes din România.

Halep ocupă în continuare poziţia de lider în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste (WTA), cu peste 300 de puncte avans faţă de daneza Caroline Wozniacki, următoarea clasată. Simona a câştigat sâmbătă ambele titluri de la Shenzhen, la simplu şi dublu. 

Citeşte şi Top 100 Femei de Succes: Simona Halep a devenit un model pentru milioane de români.