Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a efectuat recent o vizită de lucru în Spania, unde a avut o serie de întâlniri cu antreprenori români de succes. În urma acestei experiențe, a subliniat importanța rădăcinilor și a muncii asidue a comunității române în țara gazdă.

Pe parcursul vizitei la Madrid, ministrul a avut ocazia să viziteze sediul asociației Salva, una dintre organizațiile neguvernamentale românești cele mai active în domeniul protecției sociale din Spania.

Aici, membrii comunității române aflați în dificultate beneficiază nu doar de ajutor alimentar, ci și de programe de formare profesională și sprijin în căutarea de locuri de muncă. Cu devotamentul președintei, Ica Tomi, copiii români primesc, de asemenea, acces la un mediu autentic românesc, în care își pot cultiva identitatea și tradițiile.

Cu cine s-a întâlnit Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura Oprescu a continuat vizita prin întâlnirea cu doi antreprenori români de succes din Comunitatea Madrid, Adrian Ţudic și Gicu Micu. Compania de construcții Grupo Tudic, condusă de Ţudic, și-a consolidat poziția în Spania, având un portofoliu impresionant de proiecte. În același timp, compania ALUMINIO GM, condusă de Micu, a demonstrat o performanță remarcabilă în producția și distribuția de tâmplărie din aluminiu și PVC.

În cadrul întâlnirilor cu angajații acestor companii, ministrul a discutat despre drepturile și obligațiile acestora, consolidând legăturile dintre comunitatea românească și autoritățile spaniole.

„Este o bucurie să întâlnesc antreprenori români de succes în Spania, care își păstrează legătura cu rădăcinile lor și care contribuie activ la economia țării. Aceste exemple arată că prin muncă și determinare, orice obstacol poate fi depășit. Felicit pe domnii Ţudic și Micu pentru realizările lor și îi încurajez să continue pe această cale”, a declarat ministrul Bucura Oprescu.

Vizita oficială a inclus și discuții cu Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei, unde s-a subliniat importanța sprijinului pentru preoții români în vederea obținerii de asigurări sociale în conformitate cu legislația spaniolă. Ministrul a promis să susțină această inițiativă pe plan diplomatic pentru a facilita integrarea acestora în sistemul spaniol.