În următorii trei ani, Siemens va răscumpăra acţiuni în valoare de trei miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari), după ce luna trecută a finalizat achiziţionarea unei participaţii de 4,9%, în valoare de patru miliarde de euro. De asemenea compania germană va majora dividendele pentru 2015, de la 3,30 euro pe acţiune la 3,50 euro pe acţiune. 

Joi dimineaţă, acţiunile Siemens au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 3,5% iar la prânz se tranzacţionau la 94,39 euro. 

Din cauza declinului preţului ţiţeiului, care a afectat afacerilor Siemens din sectorul energiei, compania a concediat anul acesta peste 13.000 de persoane. 

Profitul din operaţiunile industriale a urcat cu 8,8% în trimestrul trei din 2015, la 2,5 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 2,3 miliarde. 

Vânzările Siemens au crescut în perioada iulie – septembrie 2015 cu 4,3%, la 21,3 miliarde de euro. 

Compania şi-a confirmat obiectivul de a înregistra anul acesta o creştere a profitului pe acţiune de cel puţin 14% iar profitul din operaţiunile industriale ar urma să reprezinte între 10% şi 11% din vânzări. 

Siemens are 348.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii. 

Şeful Siemens, Joe Kaeser, a anunţat recent că vrea să renunţe la afacerile neprofitabile şi să majoreze cheltuielile de cercetare-dezvoltare pentru ca Siemens să câştige contracte profitabile în industrie. Compania vrea să-şi eficientizeze activitatea şi se va concentra pe electrificare, automatizare şi digitalizare, iar operaţiunile de îngrijire a sănătăţii vor fi gestionate separat. Kaeser vrea să recâştige astfel terenul pierdut în faţa rivalelor ABB (Elveţia) şi General Electric (SUA) şi speră că modificările în structura companiei vor ajuta Siemens să se concentreze mai mult pe succesul pe termen lung decât pe majorarea vânzărilor pe termen scurt. 

Compania Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

AGERPRES