Compania germana Siemens a acceptat sa plateasca 800 milioane de dolari autoritatilor din Statele Unite pentru a pune capat unei investigatii privind acuzatii de coruptie.

Compania germana ar putea ajunge la un acord similar si cu autoritatile din Germania, fiind gata sa plateasca o amenda pentru a se pune capat unei anchete privind mituirea unor oficiali guvernamentali straini pentru a obtine contracte de infrastructura.

Astfel, Siemens oferit pana in acest moment mita in valoare de 1,3 miliarde de euro, in perioada 2000 – 2006, pentru a obtine contracte avantajoase in afara tarii.

Amenda de 800 milioane de dolari pe care Siemens o va plati autoritatilor americane se situeaza sub estimarile initiale. Reprezentantii companiei germane au indicat anterior ca vor pune deoparte circa 1 miliard de euro, ca sa faca fata unor eventuale sanctiuni in SUA si Germania.

Scandalul de coruptie in cadrul Siemens a fost descoperit in urma cu doi ani, iar de atunci compania a cerut daune celor 11 fosti manageri din perioada 2000 – 2006.

Sursa: Deutsche Welle