În timp ce alte rețele de restaurante de tip fast-food deschid restaurant după restaurant, cei de la Burger King, ajunși în România în 2008 au doar 7 restaurante în București și unul în afara Capitalei.
Conform datelor de la Finanțe, Atlantic Restaurant System, deținătoarea francizei Burger King pentru România a raportat în 2010 un venit de 11,9 milioane de lei și o pierdere de 5,3 milioane de lei. Cu 7 restaurante în București, Burger King concurează mai mult cu lanțul "La Dristor" decât cu KFC (17 restaurante) sau McDonald’s (peste 25 de restaurante).
Ca o comparație, lanțul de shaormerii La Dristor a ajuns la 5 restaurante, cu două mai puține decât Burger King, care este al doilea lanţ de restaurante fast food ca mărime din lume, având peste 11.300 de restaurante pe tot teritoriul Statelor Unite și în 69 de ţări din lumea întreagă. În Budapesta, de exemplu, Burger King are aproape 20 de restaurante.
Atlantic Restaurant System este singura companie care a închis o unitate, cea din City Mall, aflat în faliment. Restaurantul a fost închis în acest an. Kfc şi McDonald’s au continuat să deschidă unităţi şi în timpul crizei financiare.
Deși face concurență la toate lanțurile de fast-food din București, cea mai de succes shaormerie din România a terminat anul pe pierdere. Conform cifrelor de la Finanțe, în 2010 La Dristor a pierdut 288.996 de lei, de la un profit de 441.275 de lei în 2009.
Mai bine de un sfert (28%) dintre persoanele din mediul urban cu vârste între 18-64 ani iau masa în oraş cel puţin o dată la 2-3 luni, potrivit unui studiu Unilever Food Solutions. Locuitorii din oraşele mari din provincie (oraşe cu peste 200.000 locuitori) cheltuiesc cel mai mult pentru o masă (40 lei), în timp ce cei din Bucureşti cheltuiesc 15-20 lei, primii preferând restaurantele mixte, iar ceilalti cantinele, fast-food-urile şi shaormeriile.