1. Pune pastila de detergent direct în mașină!

 

Știm că nu este o metodă foarte ortodoxă, dar de câte ori nu ai pățit ca pastila de detergent așezată în lăcașul său special să rămână, după spălare aproape intactă sau nefolosită integral? Un truc pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple este să băgăm pastila de detergent direct în cuva mașinii. Până la urmă, nu facem adesea același lucru și la mașina de spălat rufe cu pastilele de detergent?

 

  1. Nu încărca în exces mașina de spălat vase

 

Este recomandabil să așezăm vasele în mașina de spălat pe compartimente, dar de fiecare dată trebuie lăsat suficient spațiu între ele pentru ca apa să poată circula în voie pentru a curăța farfuriile corespunzător. La fel se întâmplă și cu tacâmurile, care nu se spală bine dacă stau înghesuite în compartimentul lor special. Nu aștepta, așadar, ca mașina de spălat vase să se umple pentru a o pune în funcțiune. Nu vei face decât să repeți operațiunea, cu aceleași rezultate modeste.

Oferte mașini de spălat vase

 

  1. Curăță filtrele din când în când

 

La intervale regulate, scoate filtrele mașinii de spălat vase și curăță-le bine. La fel ar trebui să faci și cu interiorul. Nu uita că menținerea igienei în mașina de spălat vase este un lucru fundamental pentru vase curate și igienizate.

 

  1. Nu te zgârci la cumpărarea detergentului

 

Nu cumpăra detergent „no name” pentru mașina de spălat vase, ci folosește mărcile consacrate, care dau rezultate garantat. Și mai bine, citește instrucțiunile și vezi care sunt brandurile de detergent recomandate de fabricantul mașinii de spălat vase, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Oferte mașini de spălat vase

 

  1. Nu introduce vasele cu urme de mâncare uscată în mașină!

 

Îndepărtează întotdeauna resturile de mâncare de pe vase, înainte de a le introduce în cuva mașinii de spălat vase. O poți face cu o perie sau cu un burete. Recomandabil ar fi să le și clătești puțin înainte, pentru a nu risca să introduci resturi de mâncare în mașină, pentru că acestea pot bloca gurile de evacuare și pot împiedica procesul de curățare al vaselor.