Executarea silită pornită de către unul dintre cei mai mari recuperatori de creanțe și anume Kruk România, a comportat și în trecut și comportă și în prezent mari probleme de legalitate și de ce nu de moralitate.

Facem precizarea că doar în instanța, fiindcă sunt mulți debitori, care din dorința de a se apară însă din necunoaștere, trimit contestațiile la executare la EXECUTOR, ceea ce este greșit și în felul asta își pierd și termenul de contestație.

Ați avut un credit la banca pe care nu ați mai putut să-l plătiți? Foarte posibil că el deja să fie vândut la Kruk sau la un recuperator de creanțe.

Este cesiunea de creanță făcută către Kruk legală? Dar cesiunea către alți recuperatori de creanțe?

Din moment ce creditul dvs. a fost declarat scadent anticipat, începe de fapt tot periplul către recuperatorii de creanțe asta după ce el a fost vândut pe 1% din valoarea lui.

Pentru moment retractul litigios ar fi singurul care ar putea să îl califice pe debitor să poată solicită recuperatorului de creanțe, să îi achite dublul față de prețul derizoriu plătit pentru creanță să și așa să scape de datorie față de creditor.

Credit Vândut La Kruk sau alt recuperator de create? Dacă primiți o înștiințare de executare silită din partea unui recuperator de creanțe, este util să știți următoarele –

  •     aveți DREPTUL să formulați o contestație la executare silită și să solicitați instanței să anuleze integral executarea silită;
  •     aveți DREPTUL dacă ați primit o cesiune de creanță de la Banca către recuperator, să formulați o cerere de chemare în judecată conform oug 52/2016 prin care să contestați DEBITUL MAJORAT ILEGAL;
  •     aveți DREPTUL dacă ați fost cesionat către un recuperator de creanțe din afară țării să solicitați ANULAREA cesiunii de creanțe către recuperator având în vedere LIPSA autorizației de funcționare din țară de origine a recuperatorului.
  •     aveți DREPTUL să cereți instanței de judecată să constate de fapt că dobânzile adăugate debitului dvs. sunt ilegale;
 

Astfel, are dreptul un debitor să conteste în instanța, executarea primită din partea recuperatorului de creanță?

Răspunsul este da și în mod cert cei mai mulți care primesc acte de executare silită au parte de abuzuri care pot fi îndreptate DOAR în instanța.

Astfel, sunt puse în executare sute de mii de creanțe prescrise , creanțe care și-au pierdut puterea executorie, însă acest lucru trebuie reclamat atunci când primiți acte de executare.

Mai bine de jumătate dintre executările pornite comportă elemente de nulitate absolută, fie că nu sunt menționate înștiințările de începere a executărilor silite, fie că nu sunt menționate în incheierile de încuviințare, modalitățile EFECTIVE prin care urmează să fie făcută executarea însă un element ce va poată salva de efectele executării silite se referă la lipsa notificării de scadență anticipată, ce echivalează cu lipsa de exigibilitate a creanței.

Nu uitați că toate executările pot fi contestate în condițiile în care există ORICE suspiciune cu privire la debit sau cu privire la calitatea creditorului dvs.

De asemenea, dacă nu ați primit adresa de cesionare(notificarea de debitor cedat), chiar dacă recuperatorul de creanțe începe o executare împotriva dvs. ea este ilegală și poate fi anulată în instanța. Un credit vândut la Kruk spre exemplu nu mai poate fi purtător de dobânzi! Astfel, dacă dobânda crește, este ilegal și trebuie să mergeți în față instanței și să anulați sume pe care recuperatorul vi le cere.

Astfel, este important să formulați contestațiile la executare doar în cadru specializat și să aveți în vedere că din 2019 procedura de contestație la executare s-a modificat drastic și este important să respectați noile modificați în scopul de a ajunge la soluția de anulare a executării silite începute împotriva dvs. fie prin procedura de poprire fie prin încercarea de vânzare a imobilului dvs.

Concluzionând, orice procedura de executare silită poate fi suspendată și partea bună este că după ce obțineți suspendarea, inclusiv poprirea se va ridică de pe conturile dvs. până când procesul de contestație la executare rămâne definitiv.