Rusia vrea alt președinte, care să oprească războiul din Ucraina și să apropie Kremlinul de Europa

Boris Nadejdin, fost deputat al Dumei de Stat din Rusia, a vorbit despre înlăturarea lui Vladimir Putin de la conducerea statului. Potrivit spuselor sale, poporul rus trebuie să aleagă un nou președinte, care să oprească războiul din Ucraina și „să construiască relații normale cu țările europene”.

„O lovitură terifiantă, catastrofală a fost dată de această operațiune specială. În regimul politic actual, nu ne vom întoarce în Europa.

Trebuie doar să alegem o altă conducere a țării, care să oprească această poveste cu Ucraina, să construiască relații normale cu țările europene. Trebuie să alegem pe altul, dar nu pe Putin, și totul va fi bine”, a declarat oficialul rus în cadrul unei emisiuni TV de pe NTV.

Ucraina intenționează să îi elimine pe Vladimir Putin și Evgheni Prigojin

„Dictatorul rus Vladimir Putin se află în fruntea listei de ”candidați” la eliminare de către forțele speciale ucrainene, iar motivul pentru care Podul Crimeii nu a fost încă distrus este acela de a le oferi rușilor o cale de a părăsi Peninsula”, a declarat, miercuri, Vadim Skibițki, adjunctul șefului Serviciului de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina, în cadrul unui interviu acordat pentru publicația germană Welt.

Acesta a precizat, totodată, că Vladimir Putin se află în fruntea „listei negre” „pentru că el coordonează și decide ce se întâmplă” pe câmpul de luptă din Ucraina, „dar, în cele din urmă, toți cei implicați în agresiune vor trebui să răspundă pentru acțiunile lor, fie că este vorba de conducătorii de război, de comandanții ruși, de oamenii de afaceri importanți care finanțează sau fabrică arme.”

„Eliminarea lor ar salva viețile multor civili… Conform convențiilor internaționale, acesta este un obiectiv legitim. El (Putin – n.r.) observă că ne apropiem de el, dar poate că se teme și de faptul că va fi ucis de propriul său popor… Abia acum începe să scoată capul afară, iar dacă face asta, nu putem fi siguri că este chiar el”, a adăugat Vadim Skibițki.

În cadrul acelui interviu, oficialul ucrainean a explicat că prioritatea Forțelor Speciale din Ucraina este de a distruge comandanții unităților din Rusia care au ordonat atacurile, precum liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin.

Potrivit spuselor sale, Serviciile de Informații din Ucraina monitorizează îndeaproape toate mișcările, centrele de comandă și pozițiile din prima linie, atacurile asupra instalațiilor de infrastructură critică de pe teritoriul rusesc fiind lansate de soldații ucrainene pentru a întrerupe lanțurile de aprovizionare ale ocupanților ruși.