Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Greceşti a emis o enciclică pro-vaccinare. Duminică a fost citită în toate bisericile ortodoxe din Grecia enciclica emisă de Sfântul Sinod cu scopul de a-i îndemna pe credincioşi să se vaccineze.

Sub titlul „creştinii întreabă despre vaccin, iar medicii răspund”, enciclica „Adresată Poporului” cuprinde 12 întrebări şi răspunsuri, cu precizări clare pentru toate semnele de întrebare pe care le-ar putea avea credincioşii, potrivit TO VIMA din Grecia.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Greceşti a emis o enciclică pro-vaccinare.  Precizări despre varianta Delta

De exemplu, la întrebarea dacă vaccinul protejează de mutaţia „Delta”, răspunsul este „toate vaccinurile oferă o protecție ridicată pentru a preveni formele grave de boală, intubarea sau decesul, precum și posibilitatea ca cineva să se îmbolnăvească și să fie internat în spital.

Această protecție ridicată este valabilă și în cazul mutației Delta”.

În ceea ce privește necesitatea unei a treia sau chiar a patra doze de vaccin după cea inițială, răspunsul este:

„Nu știm încă dacă persoanele complet vaccinate vor avea nevoie de rapeluri suplimentare, deoarece încă se studiază cât durează imunitatea după boală”.

”Vaccinul nu conține celule embrionare”

Circulara răspunde, de asemenea, la afirmaţiile unora cum că vaccinul conține celule embrionare.

”Niciunul dintre vaccinurile Covid-19 utilizate în țara noastră nu conține celule embrionare”, iar „vaccinul nu afectează personalitatea persoanei vaccinate” se subliniază în enciclica Sfântului Sinod care precizează totodată şi că „vaccinurile împotriva Covid-19 nu conțin microcipuri.

Acestea sunt teorii rupte de realitate, bazate pe o campanie greşită de dezinformare promovată pe internet”.

În final, Sfântul Sinod subliniază că „datele actuale arată că vaccinurile utilizate împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 sunt sigure”.

Guvernul elen încearcă să încurajeze vaccinările prin diferite măsuri, de exemplu prin acordarea unui card în valoare de 150 euro pentru tinerii care se vaccinează, dar şi prin măsuri de constrângere.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este în prezent obligatorie pentru angajaţii din domeniul medical, iar cei care refuză nu mai pot lucra şi nu mai sunt plătiţi.

Sursă foto: Dreamstime.