Jucatorii din piata intretinerii si repararii autovehiculelor din municipiul Slobozia, judetul Ialomita ar putea incalca legea concurentei, fapt pentru care Consiliul Concurentei (CC) a anuntat ca a declansat o investigatie din oficiu.

“Investigatia urmareste o posibila incalcare a prevederilor art.5 alin.(1) din Legea concurentei nr.21/1996, republicata, de catre anumiti agenti economici din domeniu”, a anunta autoritatea de concurenta.

In cadrul acestei investigatii, au fost efectuate inspectii inopinate la o serie de societati active pe aceasta piata. Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza Consiliului Concurentei, in cadrul procedurii specifice de investigatie.

Legea concurentei interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, orice decizii luate de asociatiile de agenti economici si orice practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia.

In anul 2004, Consiliul Concurentei a adoptat o politica de clementa, conform careia autoritatea nationala de concurenta poate acorda imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor pentru agentii economici care furnizeaza informatii/documente relevante pentru depistarea si sanctionarea cartelurilor in care sunt implicati.