Digi 24 ar fi trebuit să se vadă din 6 martie pe toate televizoarele din România, însă marii cabliști refuză preluarea postului, scrie hotnews.ro.

În cazul principalului concurent, UPC, RCS&RDS spune ca aceasta companie nu a intreprins nici procedurile preliminare pentru a putea include noul post in grila sa. Compania anunta ca va apela la toate masurile legale pentru ca postul must-carry sa fie introdus in grilele operatorilor.

Reportervirtual.ro mentiona ca “UPC invoca necesitatea unui aviz al Consiliului Concurentei in materie, fiind vorba despre primul caz in care postul de televiziune al unui cablist ar trebui preluat si difuzat de ceilalti cablisti. Acest lucru, potrivit unor surse de la UPC, poate duce, in viitor, la “politica faptului implinit” si in privinta altor posturi, precum Digi Sport, de pilda”.

Pe de alta parte, reprezentantii Romtelecom – companie care detine si reteaua Nextgen – spun intr-o serie de raspunsuri transmise marti HotNews.ro ca Romtelecom a asteptat o pozitie oficiala de la Consiliul Concurentei si, deoarece aceasta nu a venit pana la expirarea termenului legal pentru aplicarea noii liste must-carry, compania a decis sa nu introduca Digi24 in grila sa. Iar Romtelecom sustine ca “introducerea canalului apartinand unui alt operator in propria grila de canale TV constituie o incalcare a principiilor concurentei”.