Jurnalistul Liviu Alexa acuză RDS de nereguli grave și îl critică pe Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, că nu intervine.

Alexa este proprietarul televiziunii NCN și încearcă să intre în grila RCS RDSm cel mai mare furnizor de televiziune prin cablu, însă nu este acceptat.

Jurnalistul amintește însă că RDS promovează televiziuni pe care le-ar controla indirect, acest fapt fiind încă nesancționat de Consiliu Concurenței, condus de Bogdan Chirițoiu.

“CNA a avertizat de atatea ori ca RDS se comporta inadecvat in aceasta piata! Consiliul Concurentei ce pazeste? Politrucul Bogdan Chiritoiu nu vede ca RDS face abuz de pozitie dominanta: refuza sa distribuie NCN, dar baga posturile detinute indirect de actionarii RDS, vezi cazul Profit.ro, in timp ce RDS este SI cel mai mare jucator din telecom, SI proprietar de trust media, SI proprietar indirect al drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1?! Domnul Chiritoiu e tare cu firmele romanesti pe care le impusca cu amenzi, dar se pisiceste cand e vorba de RDS!”, spune Liviu Alexa.