Fondatorul Aleph News s-a plâns în fața membrilor CNA de faptul că în grila Digi, posturile de sport sunt pe primele poziţii, iar abia apoi urmează celelalte calupuri tematice (generaliste, filme etc). El a apreciat că acest lucru este „un abuz de nivelul Parlamentului”.

Potrivit lui Adrian Sârbu, Digi a pus canalele de sport la început, apoi cele generale şi apoi cele de news, abuz nesesizat de nimeni şi neamendat, abuz pe care îl consideră ca fiind de nivelul Parlamentului.

În plus, el a atras atenția CNA faptul că RCS&RDS nu retransmite şi pe satelit (DTH) semnalul postului TV Aleph News.

Adrian Sârbu s-a plâns de atitudinea celor de la RCS&RDS

Trebuie spus că Adrian Sârbu s-a plâns și în trecut de atitudinea celor de la RCS&RDS. În urmă cu doi ani, când a înființat postul său de televiziune, el a susținut că, deşi noua lege a audiovizualului prevedea ca operatorii să organizeze posturile pe „grupuri tematice unice”, Digi a amânat foarte mult timp să facă acest lucru, invocând în faţa CNA motive „tehnice”. Această situaţie a afectat inclusiv Aleph News. Ulterior, în octombrie 2022, Aleph a fost introdus în grupul tematic canale de ştiri.

În ședința în care a fost prezent miercuri în fața CNA, Adrian Sârbu, a spus că „după lupte grele, ne-am trezit, în sfârşit, puşi în categoria, în gruparea tematică de la News, şi aşa cu un abuz făcut de RCS, care a pus canalele de sport la început, apoi cele generale şi apoi cele de news, abuz nesesizat de nimeni şi neamendat, abuz care mie mi se pare că e de nivelul Parlamentului.”

Plângerile reformulate în fața CNA

„În acest moment avem următoarea situaţie pe DTH. Aleph News nu este pe DTH, pentru că nouă RCS-ul ne pretinde să plătim costurile de satelit. Lucru pe care nu îl facem, pentru că nu avem această obligaţie legală. Apoi aflăm cu surprindere că RCS-ul din 2021, aşa cum ne-a informat CNA-ul, nu a depus avize, pentru DTH.”, a spus Adrian Sârbu.

El a mai arătata că anul acesta, după lista must carry, nu a fost actualizată lista de canale pentru DTH-ul Digi şi pe nimeni nu a interesat asta.

„Iar noi când am întrebat ni s-a spus că e în regulă până când, după al treilea răspuns de la dumneavoastră de la CNA, cu o revenire a noastră, pe care o discutăm acum, CNA a recunoscut că anul acesta nu i s-a dat şi nu a fost validată lista de canale pe DTH a RCS-ului”, a spus acesta, conform pagina de media.ro