Potrivit unui studiu recent al IDC, HP a obtinut o cota de 28,8% din piata serverelor in al treilea trimestru din 2006, si a depasit cresterea pietei atat la veniturile obtinute din serverele blade, cat si la numarul de unitati vandute, inregistrand o crestere a veniturilor cu 43,8% si o cota de piata de 35% pentru produsele respective, informeaza un comunicat remis redactiei.

“Performanta echilibrata atat in ceea ce priveste veniturile cat si numarul de unitati vandute dovedeste forta HP pe piata mondiala a serverelor”, spune Mark Hudson, vicepresedinte pentru marketing al diviziei Enterprise Storage & Servers din cadrul HP.

In al treilea trimestru din 2006 HP si-a pastrat pozitia de lider pe piata serverelor x86 cota de piata a companiei ajungand la 33,1%, a ocupat primul loc la venitul combinat pentru serverele Windows®, Linux si UNIX care reprezinta peste 96% din vanzarile la nivel mondial ,si, si-a pastrat primul loc in segmentul de piata EPIC/Itanium® inregistrand o crestere a venitului de 39,6% comparativ cu anul precedent.

Comparativ cu trimestrul trei din 2005, HP si-a mentinut pozitia de lider la venitul mondial obtinut din vanzarea serverelor UNIX high-end, si-a majorat vanzarile cu 47% la serverele cu procesoare AMD Opteron, si conduce pe piata serverelor cu procesoare Intel® Xeon™ pe 64 de biti cu o cota de piata de 32,3%.

In al treilea trimestru din 2006 HP a obtinut o cota de 34,5% din piata calculului de inalta performanta, venituri cu 13,2% mai mari comparativ cu aceeasi perioada din 2005, si a vandut cu 5,7% mai multe unitati comparativ cu valoarea pietei.

HP furnizeaza solutii tehnologice pentru consumatorii individuali, intreprinderi si institutii din intreaga lume. HP a inregistrat venituri de 90 de miliarde de dolari in ultimul an si ofera infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii.

Sursa: Capital 27 Noiembrie 2006