Getica 95 şi-a cerut insolvenţa. Dosarul a fost înregistrat pe 15 iunie la Tribunalul Buzău. Omul de afaceri Viorel Tudose a făcut o serie de declarații despre situația în care se află compania pe care o deține.

“E un moment în viaţa oricărei firme. Nu este vorba de acumulare de pierderi în cazul nostru, ci pur şi simplu ne aflăm într-o acută lipsă de lichidităţi şi cerem protecţia statului”, a precizat Viorel Tudose, conform Ziarului Financiar.

El a explicat faptul că Getica 95 nu a denunţat contracte de furnizare, dar retragerea finanţatorilor, concomitent cu neîncasarea facturilor au obligat compania să apeleze la protecţia insolvenţei.

“Este o etapă. Sunt şi zile mai negre, dar credem că dacă cel mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica, a trecut cu bine prin această etapă, la fel vom face şI noi, cel mai mare furnizor”, a punctat Tudose.

Getica 95, cel mai puternic furnizor pe piaţa concurenţială a energiei

Prima lună a anului a adus schimbarea lide­ru­lui pe piaţa concurenţială a energiei, Getica 95, companie deţinută de omul de afaceri Vio­rel Tudose, devenind cel mai mare furnizor de pe acest segment. Datele publicate de Au­to­ri­ta­tea Naţională de Reglementare în do­me­niul Energiei (ANRE) arată că Getica 95 avea la fi­na­lul primei luni o cotă de piaţă de 12,15% faţă de procentul de 7,9% din perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Getica 95 a terminat anul trecut cu un business de 1,5 mld. lei, de 2,3 ori mai mare faţă de cel din 2019, şi un profit net de 81,5 mil. lei faţă de cele 26,1 mil. lei din anul anterior. Creşterea cotei de piaţă a fost prin­cipalul factor al acestei ascensiuni. Conform informațiilor incluse în rapoartele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Getica 95 a ajuns la finalul anului trecut la o cotă pe piaţa concurenţială a energiei de 9,36% faţă de 5,97% din 2019.

SC GETICA 95 COM SRL opereaza pe piata de energie electrica din anul 2010 cand a obtinut licenta de furnizare, iar pe piata gazelor naturale din 2012, fiind licentiata si in acest domeniu.