„Au fost probleme care au avut loc în timpul meciului şi care trebuie investigate. Însă în această seară este momentul să sărbătorim aceste două jucătoare incredibile, ambele cu mare integritate. Naomi este o campioană meritorie, iar Serena a jucat cu clasă”, a precizat WTA, potrivit sursei citate.

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17, scor 6-2, 6-4, meci marcat de o dispută între fostul lider WTA şi arbitrul portughez Carlos Ramos.

Incidentele au început la 1-0 pentru Williams, în al doilea set. Ramos i-a acordat americancei un avertisment pentru coaching, iar aceasta a izbucnit: "Nu avem un cod. Nu trişez ca să câştig, prefer să pierd". După meci, antrenorul Patrick Mouratoglou avea să recunoască faptul că i-a dat indicaţii elevei sale, dar a susţinut că aceasta nu a văzut semnele din tribună.

Meciul a continuat, Serena Williams reuşind să se desprindă la 3-1, după un break în ghemul al patrulea. Însă sportiva din SUA a comis două duble greşeli în ghemul următor şi Osaka a făcut rebreak. De nervi, Williams a dat cu rachetat de pământ şi a primit al doilea avertisment şi punct pierdut: 3-2 pentru ea şi 15-0 pentru Osaka în ghemul al şaselea. 

Serena Williams a luat foc şi s-a luat de arbitru: "Îmi datorezi scuze. Nu am trişat niciodată, încerc să dau un bun exemplu fiicei mele. Nu am trişat niciodată." Jucătoarea americană a intrat de mai multe ori în conflict verbat cu Ramos, pe care l-a făcut "mincinos", pentru că a acuzat-o de "coaching", şi "hoţ", pentru că i-a furat un punct. "Nu o să mă mai arbitrezi niciodată", a mai spus ea.

După o discuţie îndelungată cu Ramos, Serena Williams, vizibil supărată, a primit a treia penalizare, pentru abuz verbal, ceea ce a costat-o pe sportiva americană un ghem, de la 3-4 la 3-5.

„Mulţi tenismeni au făcut la fel ca mine şi nu au fost sancţionaţi. Pe mine m-ai sancţionat pentru că sunt femeie”, a continuat Serena Williams, dar arbitrul a rămas ferm în deciziia lui de a-i da ghem pierdut, conform Digi24.ro.

În continuare, cele două jucătoare au mai câştigat câte un ghem fiecare, iar Osaka s-a impus cu 6-2, 6-4.

Te-ar putea interesa și: