Odată cu războiul Ucraina-Rusia, au încercat să scoată un Hitler din președintele rus Putin.

Nu au putut să își regleze viteza și au mers de la interzicerea lui Dostoievski până la demiterea lui Gergiyev, dirijorul Orchestrei Filarmonicii din München. După cum știți, au eșuat. De fapt, era clar că nu vor reuși să afecteze imaginea și baza de cititori ale lui Dostoievski. Și nici nu au reușit să scoată un Hitler din Putin.

Au apelat la numerele clasice. Au spus: „Putin este foarte bolnav, are cancer, zilele îi sunt numărate”.

Dar priviți astfel: Joe Biden, președintele SUA, șeful sistemului mondial, este incapabil să vadă covorul roșu așezat în fața lui pentru a merge și se întreabă „Ce fac acum?”. Mass-media mondială, controlată de sistemul global, încearcă să impună în privința lui Putin percepția „Este foarte bolnav, zilele îi sunt numărate”. (Dacă vă amintiți, FETÖ /Mișcarea Gülenistă -n.red./ a aplicat aceeași tehnică de percepție în privința lui Erdoğan în urmă cu 10 ani, spunând: „Este foarte bolnav; mai are câteva luni de trăit.” Acum câteva luni, conducătorii aceleiași organizații au făcut gălăgie pe rețelele de socializare spunând că „Erdoğan nu mai este în stare să meargă, nici măcar nu mai poate sta în picioare”).

Nici rubla nu s-a prăbușit, nici Rusia nu a îngenunchiat

Până la urmă, nu s-a întâmplat nimic din ce și-au dorit. Nici rubla nu s-a prăbușit, nici Rusia nu a îngenunchiat. Iar sancțiunile, embargoul, boicotul și încercarea de a lăsa singură Rusia nu au folosit la nimic. Nici Putin nu a fost „bolnav” așa cum au crezut ei, se arată într-un articol apărut în Sabah.

Rusia, a cărei excludere din sistemul mondial este urmărită, și-a consolidat forța și influența în construirea unei noi lumi.

Acordul de 40 de miliarde de dolari încheiat la Teheran între Compania Națională a Petrolului din Iran (NIOC) și Compania Rusă Petrolieră de Stat Gazprom este un indiciu în acest sens.

În această perioadă în care Europa se confruntă cu o criză energetică, acordul dintre cele două state menționate mai sus, care dețin împreună 30% din rezervele de gaze ale lumii (70 de trilioane de metri cubi), are o importanță deosebită.

În ciuda sistemului mondial patronat de SUA, s-a reușit o mare reuniune

Cel mai important aspect este următorul:

În pofida sistemului mondial patronat de SUA, care încearcă să înlăture Rusia în urma războiului din Ucraina, să demonizeze Republica Islamică Iran încă de la revoluția din 1979, să îndepărteze Turcia de la calea către „o independență completă” și să o readucă la stadiul de „stat satelit”, liderii Iranului, Rusiei și Turciei au reușit să organizeze un summit trilateral în Iran.

Și au semnat acorduri în domenii precum securitatea frontalieră, terorismul, intensificarea comerțului.

Și ce trucuri au folosit pentru a înfrunta Rusia, Turcia și Iranul… De la doborârea avioanelor rusești până la războiul sectar care se dorește a fi pornit în Siria…

Relațiile Turcia-Rusia au continuat să se consolideze

Iranul și Turcia nu au căzut în capcana războiului sectar.

Nu au reușit ce se așteptau în urma războiului ucrainean: relațiile Turcia-Rusia au continuat să se consolideze. Rusia, Turcia și Iranul nu au plecat capul în fața sistemului global, ceea a început să aibă efecte în regiune.

De exemplu, președintele Consiliului pentru Relații Externe din Iran a afirmat că a primit cu satisfacție declarațiile autorităților din Arabia Saudită că „vor întinde o mână prietenoasă Iranului”.

Pe scurt: președinții Putin, Erdoğan și Raisi își dau seama de tot ce se întâmplă. Faptul că președintele Erdoğan spunea ieri „Să dăm un nou impuls procesului de la Astana” arată că își dă seama de situație.