Semnal de alarmă tras de ministrul Educației cu privire la bacalaureat! Situația sistemului de învățământ din România pare a se degrada de la un an la altul.

Acest lucru este recunoscut chiar de ministrul de profil, care spune că pandemia nu a făcut decât să agraveze problemele cronice deja existente.

Semnal de alarmă tras de ministrul Educației cu privire la bacalaureat! Doar două treimi dintre elevi s-au înscris

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că doar 66% dintre elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat, mai puţin decât în alţi ani.

Ministrul a precizat că există îngrijorări în rândul specialiştilor cu privire la riscul de abandon şcolar, problemele generate de pandemie suprapunându-se peste cele cronice ale educaţiei din România.

Astfel, Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, că problemele generate de pandemie s-au suprapus peste cele cronice din întăţământul românesc şi au amplificat discrepanţa dintre rural şi urban, scrie news.ro.

Îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar

”Amplificarea acestor diferenţe a generat, pe de o parte, renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. 66% înscrişi la examenul de bacalaureat din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a.

Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

El a explicat că există îngrijorări în urma acestei situaţii.

”Asta a creat îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar. Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullyng – un element îngrijorător.

Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale”, a mai afirmat ministrul.

Sursa foto: Capital.