Activitatea ta de pe internet contează foarte mult la un interviu de angajare, iar aici ne referim la paginile de socializare pe care le ai. Un studiu recent arată că șase din zece angajatori verifică profilurile de social media ale candidatului, iar aproape patru din zece țin cont inclusiv de acest criteriu în decizia de recrutare.

Trebuie să țineți cond de asemenea de ce treceți în CV la capitolul experiență, deoarece șapte din zece angajatori verifică dacă ați fost sau nu sinceri. Un procent de 53% dintre angajatori testează candidații în interacționa cu echipa din care va face parte.

Studiul mai arată și cât de importantă este, de fapt pentru angajator, prima impresie pe care și-o face despre un candidat.

„Prima impresie este importantă pentru circa 95% dintre angajatori, iar principalele trăsături pe care aceștia le caută la un candidat sunt încrederea în sine (78,5% dintre respondenți), abilitatea de a rămâne calm sub presiune (76,2%) și capacitatea de convingere (61%). Atitudinea relaxată și curajul candidatului contează pentru peste o treime dintre companii, iar șarmul personal pentru doar 14% dintre angajatori”, arată studiu BestJobs.

Cele mai apreciate caracteristici pentru un candidat sunt carisma, onestitatea, eficiența, cooperarea, flexibilitatea, încrederea, competivitatea, perseverența, meticulositatea și independența.

Întrebarea „unde te vezi peste câțiva ani” a devenit un clișeu, iar studiile arată că răspunsul acesteia nu determină angajatorul să ofere un job sau nu unui anumit candidat.

Studiul mai arată că doar pentru 35% dintre cei care fac recrutarea mai contează dacă un candidat vine cu un CV pe hârtie la interviu, pentru restul de 65% contând puțin sau deloc.