Mai bine de 30 de vehicule electrice purtând mărcile grupului va lansa Volkswagen în următorii nouă ani. Asta a susținut ieri, Matthias Mueller, șeful Volkswagen AG într-o conferință de presă. Mai mult chiar, oficialul se așteaptă ca „până în 2025 să vândă între două și trei milioane de vehicule pur electrice pe an”. Asta ar însemna circa un sfert din volumul total al vânzărilor grupului.

Mueller consideră că la începutul următorului deceniu Volkswagen Group va putea oferi mașini autonome în toate segmentele relevante ale pieței și că, pentru asta, va fi dezvoltată o tehnologie creată „in-house”, fără ajutorul unor companii din domeniul IT. Pentru asta, compania va angaja nu mai puțin de 1.000 de specialiști în software.

Pe cât de îndrăznețe, pe atât de sforăitoare par declarațiile făcute ieri de Matthias Mueller în lumina problemelor cu care se confruntă în prezent cel mai puternic producător european. Drept dovadă, despre investițiile necesare implementării unui astfel de plan șeful Volkswagen s-a mulțumit să menționeze „mai multe milioane de euro”. Milioane care se presupune că vor rămâne în profitul grupului după plata daunelor și penalităților aferente scandalului Dieselgate.

Citește și: Volkswagen, în fața unei întâlniri cruciale a acționarilor