Country managerul Sanofi-Aventis România, Dan Ivan, a fost numit, luni, administrator provizoriu la Zentiva România (SCD), din grupul Sanofi-Aventis, suplinind poziţia rămasă vacantă după ce fostul preşedinte al CA Alexander Cernak a demisionat la începutul lunii iulie.

Dan Ivan a preluat luni mandatul de administrator provizoriu, se arată într-un comunicat al Zentiva România (fost Sicomed) remis Bursei de Valori Bucureşti. Un administrator deplin va fi ales în AGA programată la 10 septembrie.

Zentiva România face parte din grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis, care în luna februarie a preluat acţionarul majoritar al producătorului de medicamente din Bucureşti, compania Zentiva din Cehia.

Zentiva Cehia controlează 75% din acţiunile Zentiva România. Prin intermediul Venoma Holdings Limited, compania cehă are 51% din acţiuni, iar în nume propriu încă 24%.

În acţionariatul Zentiva se mai regăsesc fondul de investiţii Artio International Equity Fund, fost Julius Baer, cu 2,86%, două fonduri de pensii administrate de ING, care au cumulat 0,89% din capital, precum şi alte două fonduri administrate de Raiffeisen, cu puţin peste 0,17% din titluri.