Cotidianul mexican La Razon, notează că Florian Tudor, șeful mafiei românești din Mexic, se plânge că e maltratat și izolat în închisoarea de maximă securitate Altiplano. De menționat este fatpul că, acesta a fost arestat în urma desfăşurării mai multor activităţi ilegale, printre care clonare de carduri, din care a reușit să facă milioane de dolari.

Pe data de 22 iunie, acesta a depus un apel de neconstituționalitate împotriva „detenției în regim de izolare și a transferului involuntar” din închisoarea Nord, din Mexico City, la o închisoare din Almoloya de Juarez, statul Mexic, scrie Libertatea.

Din păcate însă, doi judecători au respis cererea lui Tudor, chiar dacă acesta se plânge de maltratare și izolare, cerând să fie transferat.

Cererea de mutare a lui Florian Tudor nu este însă întâmplătoare. Închisoarea Altiplano, cunoscută sub numele de „Almoloya”, are cel mai înalt nivel de securitate din Mexic. Aceasta a fost construită între 1988 și 1990, iar primii deținuți i-a primit în 1991.

În contextul riscului crescând al unui atac asupra incintei, zidurile au fost întărite, fiind acum groase de un metru. Spațiul aerian a fost restricționat, la fel și comunicațiile, pe o rază de 10 km. Totodată, închisoarea este păzită de personal puternic armat.

Avere de zeci de milioane de dolari

Amintim faptul că pe data de 27 mai, Florian Tudor a fost arestat în birourile sale din Mexico City. Acesta este cuzat că ar fi liderul unei bande de criminali internaționali, specializați în fraude bancare cu carduri de credit și de debit. „Rechinul” şi banda sa au plasat dispozitive de clonare a cardurilor pe bancomate, apoi au retras sume importante de bani sau au făcut transferuri de bani în conturile organizației.

În ceea ce privește sumele rulate, oamenii legii susțin că infractorii au reușit, pe baza acestor acțiuni să adune o avere de mai bine de 60 de milioane de euro.

Totodată, Florian Tudor a fost investigat inclusiv de FBI pentru crearea unei rețele transnaționale de clonare de carduri. El a fost arestat în Mexic în baza unei cereri de extrădare formulate de România.

Mai exact, pe 23 martie, Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă în lipsa pe numele lui pentru șantaj. Mai exact, DIICOT îl acuză pe Florian Tudor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la tentativă de omor calificat și instigare la șantaj.

Extradarea interlopului Florian Tudor a fost oprită de judecătorul administrativ, la sfârșitul lunii mai, după ce magistratul s-a declarat în incapacitate de a judecă acest caz.