Întâmplare uluitoare, dată publicităţii de un activist de mediu!

Şeful Gărzii Forestiere Suceava, mesaj extrem de ciudat către un activist de mediu

Totul s-ar fi întâmplat în anul 2017. Atunci, Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere Suceava, şi-ar fi făcut un selfie la bustul gol, pe care i l-a trimis apoi activistului de mediu Tiberiu Boşutar. Imaginea era insoţită şi de “Unii îşi ţin rotunjimile la soare. Te iubesc”.

Totul a fost prezentat în cadrul unui clip postat pe pagina de Facebook “Legea Codrului” de către activistul de mediu Tiberiu Boşutar din Moldoviţa.

La mesajul primit, activistul de mediu a replicat “Aia cu ‘te iubesc’ o păstrez!”, iar Mihai Găşpărel i-a scris din nou: “Asta este. Am scris-o… De acum trebuie să o şi dovedesc”.

Întreaga dezvăluirea poate fi urmărită în clipul de mai jos, la minutul 17.

Tiberiu Boşutar s-a decis să facă totul public în contextul în care Mihai Găşpărel ar putea fi numit, în curând, la conducerea Gărzii Forestiere Naţionale, o instituţie publică care ar urma să centralizeze Gărzile Forestiere descentralizate la nivelul fiecărei regiuni.

Reacţia oficială a Gărzii Forestiere Suceava: Mesajul respectiv era adresat soţiei lui Mihai Găşpărel

Garda Forestieră Suceava a reacţionat imediat la aceste dezvăluiri, precizând, prin intermediul unui comunicat de presă, că totul a fost o greşeală. Mihai Găşpărel intenţiona să trimită imaginea respectivă unei alte persoane, respectiv propriei soţii.

“Domnul T. Boşutar a dat publicităţii un fragment din conversaţia purtată în luna august 2017 prin intermediul unei reţele de socializare, având cunoştinţă de faptul că mesajele transmise de inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, ce fac obiectul articolului de presă, erau eronat postate în conversaţia dintre cei doi, acestea fiind de fapt adresate soţiei inspectorului şef.

Deschiderea şi modul prietenesc prin care inspectorul şef a încercat să-şi scuze greşeala de a posta aspecte ce privesc spaţiul personal al acestuia fac obiectul unei campanii purtate în spaţiul public menite să discrediteze persoana acestuia. Acestea sunt scoase din context şi interpretate tendenţios cu scopul de a compromite prin orice mijloace persoana domnului Mihai Găşpărel”, se arată în comunicatul respectiv, potrivit Adevărul.

Aceste campanii de compromitere publică a unor funcţionari publici, folosind aspecte din viaţa privată, fără niciun alt argument care să privească capacitatea şi pregătirea profesională, au devenit principala metodă prin care buna credinţă a societăţii civile este indusă în eroare, mai afirmă cei de la Garda Forestieră Suceava.

Reamintim că, recent, Tiberiu Boşutar a fost  bătut crunt de mai multe persoane, într-o pădure din judeţul Suceava. În timpul confruntării au fost atacaţi şi doi jurnalişti care realizau un documentar în Bucovina despre tăierile ilegale.

Sursă foto: Dreamstime