Jurnaliști bătuți în timp ce filmau tăieri ilegale de păduri. Unul dintre ei are pierderi de memorie

Unul dintre jurnaliștii agresați fizic în noaptea trecută a fost jurnalist la Antena 3 și a povestit ce s-a întâmplat. Radu Mocanu spune că a suferit o pierdere de memorie, motiv pentru care există anumite momente pe care nu și le mai amintește.

”Din păcate am avut o pierdere de memorie. Sunt câteva ore pe care nu prea mi le amintesc. Sunt doar niște frânturi de imagini care îmi vin în minte, dar nu aș ști să le leg.

Eram în zona Dornelor, într-o partidă silvică, unde un localnic urma să ne arate niște nereguli. În momentul acela se auzeau niște mașini venind pe drum. De aici mi s-a cam tăiat filmul.”, spune acesta.

Jurnalistul spune că s-a trezit ulterior la spital și că simțea leziuni în zona feței și o presiune în zona cefei.

”M-am trezit la spital cu leziuni în zona feței și cu o presiune în zona cefei. Nu mai aveam o memorie coerentă. Din când în când îmi pierdeam fluiditatea în gândire, eram destul de confuz”, povestește Radu Mocanu.

Nu s-au gândit destul la posibilitatea unui atac

Jurnalistul a mai precizat că, împreună cu colegii săi, au luat în calcul un posibil atac, dar nu se așteptau la o asemenea amploare.

”Ne-am gândit și nu prea ne-am gândit. De data aceasta era vorba despre un localnic care ne ducea în zona respectivă și atunci, fiind un localnic care știe lucrurile, ne-am gândit că o să fie ok. Am subestimat și am făcut o imprudență să mergem acolo, urmând acel localnic, și s-a întâmplat ce s-a întâmplat.”, spune  Radu Mocanu.

În cursul zilei de vineri, cei doi jurnaliști și activistul de mediu vor merge la INML pentru a obține certificatele medico-legale, urmând să depună și plângeri la IGPR.

Amintim că în timp ce filmau un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, cei trei au fost atacați de 20 de indivizi care aveau răngi și topoare. Aceștia au ajuns de urgență la spital, în stare gravă, în timp ce polițiștii au reușit să identifice o parte din suspecți.

Atacatorii au luat echipamentul jurnaliștilor, au scos cardul de memorie din cameră și au distrus toate dovezile.

Sursă foto: Dreamstime