‘A fost audiat domnul Gheţea. În deschidere domnul Gheţea a invocat Legea 217 privind secretul bancar. Comisia i-a comunicat domnului Gheţea că urmează să studieze aceste aspecte (…) Nu putem nici noi să dăm un raport competent fără a putea avea toate informaţiile necesare. Urmează să cerem un punct de vedere al Băncii Naţionale pentru acest subiect şi CEC să ceară un punct de vedere extern către Ministerul de Finanţe şi BNR. Colegii mei au pus o serie de întrebări. La ce a putut domnul Gheţea să răspundă, a răspuns, la ce nu a putut, a rămas să răspundă miercuri, la ora 10,00. A răspuns doar la informaţii publice’, a spus Dumitrescu, la finalul primei audieri din cadrul Comisiei de buget-finanţe din Senat..
Pe de altă parte, Radu Gheţea a afirmat că în cadrul audierii i-au fost cerut date cu caracter statistic de către Comisie.
‘Am fost invitat să dau informaţii, să răspund la întrebări. S-au făcut câteva solicitări cu privire la prezentarea de către Bancă în zilele următoare a unor date cu caracter statistic’, a explicat preşedintele CEC Bank.