Weidmann a afirmat în timpul unui eveniment la Londra că există o mare determinare de a ajuta Grecia să îşi îmbunătăţească administraţia publică, să înlăture barierele care blochează creşterea şi să înscrie finanţele publice pe un traseu sustenabil.

Mai mult decât atât, statele din zona euro au furnizat fonduri substanţiale pentru susţinerea procesului inevitabil de ajustare, a arătat oficialul german.

"Dar timpul se scurge, iar riscul insolvenţei creşte de la zi la zi", a spus şeful Bundesbank.

Comentariile sale au avut loc la doar o zi după ce cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez François Hollande şi premierul elen Alexis Tsipras s-au întâlnit la Bruxelles, pentru a elimina diferenţele de opinie dintre oficialii eleni şi cei ai creditorilor internaţionali, reprezentaţi de Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI, privind reformele necesare.

Liderii au convenit să continue discuţiile "la intensitate mare", a declarat ulterior un oficial german, fapt confirmat şi de partea elenă.

"Liderii politici ai Europei realizează că este necesară o soluţie viabilă, care să permită Greciei să revină la creştere prin coeziune socială şi datorii sustenabile", a declarat Tsipras după întâlnire.

Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană. Guvernul de la Atena mai are de primit din partea instituţiilor financiare 7,2 miliarde de euro prin programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro care se încheie în această lună.