Gelu Diaconu, preşedintele ANAF şi Mihail Gogancea-Vătăşoiu, vicepreşedintele instituţiei, au fost audiaţi la DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Diaconu a ajuns la sediul Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) miercuri în jurul orei 16:45. 

Cu câteva zeci de minute înaintea sa a ajuns și Mihai Gogancea-Vătășoiu, vicepreședintele ANAF. Cei doi au fost chemați la Direcția Națională Anticorupție în dosarul deputaților PSD Mădălin Voicu și Nicolae Păun, scrie Euractiv.ro.

Nicolae Păun este acuzat de deturnare de fonduri, spălare de bani, cumpărare de influență și alte infracțiui, iar Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare a banilor.

Carmen Olteanu, soţia deputatului PSD Mădălin Voicu, s-a prezentat miercuri la DNA, fiind citată de procurori.

Carmen Olteanu nu a dorit să facă declaraţii presei, nici la intrarea în sediul DNA, nici la ieşire. Potrivit unor surse judiciare, soţia deputatului PSD Mădălin Voicu are calitatea de suspect.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată.

DNA arată că, în perioada 2011-2015, Nicolae Păun a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei deputatului Mădălin Voicu şi a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate.

Mădălin Voicu mai este acuzat că, în perioada 2011-2015, în exercitarea obligaţiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declaraţii de avere fără a menţiona sumele de bani obţinute de la Asociaţia Partida Romilor 'Pro Europa', totalizând peste 300.000 lei venit brut şi peste 217.000 lei venit net.

Gelu Diaconu, preşedintele ANAF, are două capete de acuzare în acest dosar: favorizarea infractorului şi trafic de influenţă

Citiţi aici comunicatul DNA.