'Nu am văzut o atmosferă de Război Rece în aceste ultime zile', a spus Federica Mogherini, înaintea unei reuniuni a miniştrilor europeni de externe la Bruxelles. Afirmaţia a fost făcută ca răspuns la o întrebare despre avertismentul transmis de prim-ministrul rus.

La Conferinţa anuală de Securitate de la Munchen, Medvedev a declarat în week-end că Rusia şi Occidentul au intrat într-un 'nou Război Rece'. Afirmaţiile sale au venit după ce puterile implicate în conflictul sirian au convenit asupra unei 'încetări a ostilităţilor' care ar permite livrarea de ajutoare umanitare.

Mogherini a făcut de asemenea apel la toate părţile semnatare ale acordului să îşi respecte angajamentul şi la încetarea ofensivei trupelor guvernamentale siriene şi a aliaţilor lor, sprijinită de Rusia, asupra oraşului cheie Alep din Siria.

'Rusia joacă un joc diferit. Alep devine un test cu hârtie de turnesol pentru tot ceea ce se întâmplă în Siria', a declarat ministrul lituanian de externe, Linas Linkevicius, la sosirea la Bruxelles pentru întâlnirea cu omologii săi din UE.

Războiul din Siria a făcut până acum peste 250.000 de morţi şi a creat un teren propice pentru apariţia şi întărirea islamiştilor radicali. AGERPRES