În miez de noapte, cu doar câteva ore înainte de şedinţă, şeful PSD i-a convocat la discuţii informale pe câţiva dintre cei care îl contestă şi, din informaţiile Digi24, social-democraţii au ajuns la un consens. Liviu Dragnea a propus pace şi unitate, iar disidenții au trecut peste supărările legate de modul în care şeful PSD conduce partidul. La întâlnire au participat, printre alţii, fostul premier Mihai Tudose, deputatul Marcel Ciolacu, un apropiat al fostului şef al Executivului, dar şi preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Potrivit informațiilor Digi24, aceștia ar fi acceptat propunerea liderului PSD.

Întrebat de jurnalişti dacă va fi o şedinţă tensionată, Dragnea a spus: „Poate la voi afară”.

De asemenea, întrebat dacă la şedinţa CEx va fi discutată o posibilă Ordonanţă pe amnistie şi graţiere, liderul PSD a răspuns: „Nu cred”.

Acolo a ajuns și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. „Nu pot să anticipez ce se va întâmpla la CEx”, a spus ea.

Reuniunea urmează să înceapă la ora 10.00, la Neptun.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Constanţa, că nu se va discuta despre remaniere guvernamentală la şedinţa Comitetului Executiv de la finalul acestei săptămâni, întrucât nu a fost realizată evaluarea miniştrilor. Activitatea acestora va fi analizată prin prisma programului de guvernare, a mai spus Dăncilă.

„Nu se va vorbi la acest Comitet Executiv de remaniere guvernamentală. După cum ştiţi, am spus că se va face o evaluare a fiecărui ministru, în funcţie de programul de guvernare. Nu am făcut încă această evaluare, deci nu putem vorbi de o remeniere guvernamentală”, a răspuns Dăncilă.

Întrebată dacă este mulţumită de activitatea miniştrilor, a spus că doar după ce va face evaluarea va putea răspunde la această întrebare.

„Acest lucru pot să-l spun în urma evaluării pe care o fac, comparativ cu sarcinile îndeplinite, cu obiectivele îndeplinite din programul de guvernare. Până nu văd această foaie de parcurs a fiecărui ministru, dacă a fost îndeplinită, nu pot să fac anumite precizări”, a mai spus Dăncilă. 

În 21 august, Liviu Dragnea spunea că este nemulţumit de activitatea unor miniştri, iar în CEx trebuie să se discute acest lucru.

„La CEx nu ştiu dacă se va decide o remaniere guvernamentală, dar discuţii despre activitatea unor miniştri trebuie să fie. Da, sunt nemulţumit de unii miniştri. Doamna premier va avea iniţiativa, dacă se pune problema”, declara Liviu Dragnea.

 


Te-ar putea interesa și: