Odată cu trecerea anilor, ridurile fine încep să apară pe chipul nostru, iar oglinda ne amintește zilnic că îmbătrânim. Dacă ai vrea să arăți tânăr/ă timp îndelungat, fără să apelezi la medicul estetician, să știi că există trucuri simple și ieftine care te pot ajuta să încetinești procesul biologic de îmbătrânire celulară.

Alegerile noastre de azi ne influențează mâine, așa că ai grijă să te odihnești, să bei apă, să faci mișcare în aer liber și… să mănânci ciuperi. Da, ai citit bine: ciuperi, leguma minune care ne menține mult timp tineri.

În plus, beneficiile sale asupra organismului uman nu se opresc doar aici. De exemplu, acest aliment vegetal gustos poate fi consumat cu încredere de oamenii care țin post pentru că este un minunat înlocuitor al cărnii.

Ciupercile, secretul naturii care încetinește îmbătrânirea. E sănătate curată

Specialiștii medicali au constatat că oamenii care mănâncă des ciuperci se simt mult mai tineri. Ergotioneina şi glutationul din ciuperci neutralizează celulele deteriorate şi previne dezvoltarea cancerului şi a afecțiunilor inimii, precum şi apariția Alzheimerului.

Ciupercile cresc imunitatea

În plus, un studiu științific publicat în „Journal of Nutrition” a constatat că includerea ciupercilor în alimentația zilnică poate ajuta la întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, ciupercile îmbunătățesc activitatea celulelor ucigașe naturale (NK). Acestea sunt un grup de limfocite responsabile pentru uciderea spontană a celulelor infectate cu patogeni și a celulelor tumorale. Ele sunt o parte – cheie a sistemului imunitar înnăscut, care este prima linie de apărare a organismului împotriva infecției și a bolilor.

Beneficiile ciupercilor albe

Ciupercile albe reprezintă 90% din ciupercile consumate de populația americană, fiind un aliment versatil, perfect pentru a fi inclus în dieta zilnică. Majoritatea conțin un nivel sănătos de proteine ​​și sunt adesea folosite de vegetarieni ca înlocuitor al cărnii. Studiile făcute pe unele specii de ciuperci au arătat şi capacitatea lor de a susţine organismul în procesul de sinteză a interferonului. Ciupercile ar avea şi un rol antimicrobian.