Chifteluțele se numără printre cele mai îndrăgite preparate în țara noastră. Adevărul este că orice român adoră chiftelele!

V-ați dorit însă să obțineți chifteluțe crocante, dar niciodată nu v-au ieșit așa cum ați vrut? Pe lângă rețeta pe care o știți deja, adaugă acest ingredient secret și vei obține chifteluțe crocante la exterior și moi în interior.

Poate știți deja, dar unul dintre ingredientele esențiale în rețeta de chifteluțe este laptele. Aveți grijă însă ce fel de lapte folosești. Potrivit experților, cel mai potrivit este laptele integral. De asemenea, laptele folosit nu trebuie să conțină multă grăsime. Acest ingredient va schimba radical textura și aroma preparatului pe care îl știai până acum.

Un alt ingredient foarte important sunt legumele. Acestea trebuie să fie tocate extrem fin, astfel încât nici măcar să nu se observe în compoziție.

Ingredientele necesare pentru chifteluțe

Pentru a obține cele mai crocante chifteluțe, aveți nevoie de:

  • 1/4 cană lapte
  • 1 ou
  • 1/2 cană pesmet
  • 500g carne tocată
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • cimbru, mărar și chimen
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Primul pas în prepararea chifteluțelor este să amestecați carnea tocată cu usturoiul și cu ceapa. Acestea trebuie să fie tăiate fin. După aceea, într-un alt bol, bateți oul împreună cu laptele. După ce obțineți o compoziție omogenă, adăugați-o peste carne. Amestecați bine toate ingredientele, iar la final adăugați pesmet și amestecați din nou.

În timp ce preparați această rețetă, cel mai bine este să folosiți o lingură de lemn. De asemenea, condimentele se adaugă abia la final, însoțite de sare și piper.

Modelați chifteluțele în forma dorită și puneți-le într-o tavă unsă cu ulei de măsline. După aceea, puneți tava în cuptor pentru o jumătate de oră. Cuptorul trebuie să fie deja preîncălzit la 180 de grade Celsius.

După ce au trecut cele 30 de minute, scoateți chifteluțele din cuptor și lăsați-le să se răcească. Avantajul acestor chifteluțe este că, spre deosebire de cele prăjite în ulei, au mai puține calorii. Pot fi consumate alături de o varietate de garnituri, cum ar fi un orez cu legume, o salată proaspătă, sau chiar o porție de cartofi prăjiți.