Lovitură dură pentru Liviu Dragnea! Președintele Iohannis a formulat o plângere penală pe numele fostului șef PSD

Liderul PNL, aflat în competiție internă în partid împotriva premierului Florin Cîțu, a criticat dur alocarea banilor din PNDL3 (proiectul Anghel Saligny) înainte cu o săptămână de Congresul din 25 septembrie.

Amintim că Orban se află în conflict cu președintele Klaus Iohannis pe care l-a mai criticat și în alte ocazii , în contextul în care președintele se afișează la aproape toate evenimentele publice cu rivalul actualului președinte PNL. Astfel, Orban a punctat de două ori că Iohannis este cel care și-a asumat plângerea împotriva lui Dragnea, însă aceasta „nu și-a urmat cursul”.

Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau

În contextul în care Orban a primit un singur vot din Comitetul Director al PNL Olt pentru a candida la Congresul din 25 septembrie, acesta le-a transmis participanților la ședință că „dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”.

De asemenea, Ludovic Orban a subliniat și că „este penal” faptul că premierul Florin Cîțu împarte bani pentru primari pentru a-și consolida poziția în partid și pentru a câștiga voturile acestora în 25 septembrie.

„Eu vă aduc aminte că președintele Klaus Iohannis a formulat plângere penală împotriva lui Dragnea pentru faptul că utilizând bani publici din PNDL1 a cumpărat înainte de campania de prezidențiale din 2014, în timpul Ordonanței 55, primari de la PNL și promițându-le proiecte i-a trecut la PSD.

Însuşi preşedintele Iohannis este cel care a formulat plângerea penală împotriva lui Dragnea. Sigur că ea nu şi-a urmat cursul, dar plângerea a fost formulată. Păi putem noi să vorbim astăzi de condiţionarea alocării de bani publici către primari în Congres cu condiţia de a susţine un candidat care este premier în funcţie? Păi fraţilor, aşa ceva este penal, să ştiţi! Toate resursele publice se alocă în conformitate cu legea, pe baza unor reglementări şi unor proceduri bine stabilite. Şi eu am alocat bani din fondul de rezervă, dar am făcut-o pe baza legii.

Pe baza legii, da? Nu pe baza unui interes de moment! Cum să dai bani către primari când tu eşti în campania electorală pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal? Să dai banii cu o săptămână înainte de Congres! Păi, mă scuzaţi că vă spun, dar o să ne arunce în aer imaginea, toată media o să ne facă zdrenţe dacă se întâmplă aşa ceva în campania electorală internă a Partidului Naţional Liberal. De ce a trebuit să aştepte până acuma? Dacă erau solicitări legale şi pertinente din partea primarilor, ele trebuiau satisfăcute mai demult, nu în ultima săptămână de campanie!”, a declarat Ludovic Orban în ziua de luni, 13 septembrie.