Există ceva anume care poate face omleta foarte pufoasă?

De ce să adăugăm suc de lămâie în omletă

Adăugarea sucului de lămâie în omletă poate suna ciudat la început, dar există o explicație.

Expertul în alimentație Makenzie Bryson Jackson a explicat cum funcționează acest ingredient când facem omletă.

Albumina, sau structura proteinelor din interiorul unui ou, reacționează cu acidul din zeama de lămâie pentru a crea o structură interioară mai robustă, care reține bulele de aer. Pe măsură ce ouăle se gătesc, bulele de aer le fac să devină mai ușoare și mai pufoase.

Jackson spune că sucul de lămâie ajută ouăle să se gătească mai ușor. „Lichidul din suc diluează acele proteine din ouă, astfel încât să nu se coaguleze atât de repede”, spune ea.

„Se gătesc mai încet, deoarece există mai multă apă care trebuie să se evapore, iar apa creează abur, creând o textură mai moale și mai pufoasă.”

Această modificare face diferența atunci când se prepară un mic dejun clasic precum omleta.

Cum să faceți omletă cu suc de lămâie

Ingrediente:

  • O lingură de unt
  • 4 ouă mari
  • 1 lingură zeama de lămâie (sau mai mult, după gust)
  • ierburi proaspete tocate, pentru ornat (opțional)
  1. Bateți bine într-un castron ouăle, zeama de lămâie, sare și piper.
  2. Lăsați amestecul deoparte și apoi încingeți untul într-o tigaie, la foc mediu. Când s-a încins, turnați ouăle bătute în tigaie. Omleta va fi gata în 3-4 minute.

Deși v-ați putea aștepta ca ouăle să aibă o aromă puternică de lămâie, veți constata că omleta nu are gust acrișor și nici o aciditate foarte mare.

Folosiți întotdeauna ouă proaspete

Ca la orice preparat care conține ouă, este extrem de important să folosiți întotdeauna ouă proaspete. Un alt truc folosit cu succes de unii bucătari constă în adăugarea apei minerale în ouăle bătute. De asemenea, oricine prepară omletă știe că
trebuie ținută la foc mic, eventual sub capac, și trebuie întoarsă și pe cealaltă parte.

În ceea ce privește condimentarea omletei, bucătarul Gordon Ramsay recomandă ca sarea să fie adăugată la final, chiar înainte ca ouăle să fie luate de pe foc.

Ce trebuie să știm când facem o omletă

Omleta este, în general, de trei feluri: scrob (tare și sfărâmată), foaie (ca o clătită) sau pufoasă (vaporoasă și ușoară). Tigaia în care coacem omleta trebuie să fie de dimensiuni medii, ideal cu un fund teflonat.

O porție de omletă nu ar trebui să fie preparată din mai mult de două -trei ouă.

Pentru ca o omletă să fie pufoasă și zemoasă în interior, dar fermă și netedă la exterior, trebuie prăjită rapid la temperatură înaltă. O compoziție de ou care se coace prea lent devine o omletă plată și uscată.

Omleta fără lichid suplimentar poate ieși bine, dacă o preparăm corect. Mai exact, tigaia trebuie încinsă la foc mediu. Apoi se bat ouăle cât mai bine, înainte de a le arunca în tigaie.