Potrivit Hello Magazine, puțini știu că Prințesa de Wales s-a confruntat toată ziua cu o „durere de cap fulgerătoare” provocată de un accesoriu.

Deși Lady Di a ținut acest secret din ziua nunții sale și după destrămarea căsniciei cu Prințul Charles, fratele prințesei, Earl Charles Spencer, a dezvăluit totul într-un interviu din 2010. Durerea de cap care nu i-a dat pace prințesei Diana, explicabilă pentru un eveniment ca acela, a fost provocată de tiara uriașă pe care a purtat-o, scrie HelloMagazine.

„Seara am mers cu toții la un fel de petrecere semi-privată. Diana părea incredibil de relaxată și fericită. Îmi amintesc însă că avea o durere de cap groaznică, pentru că nu era obișnuită să poarte o tiară o dimineață întreagă”, a povestit Earl Charles Spencer.

A purtat tiara familiei, și nu una a Reginei

Dacă rochia de mireasă impresionantă a Prințesei de Wales era „ceva nou”, concepută la dorința Dianei de Elizabeth și David Emanuel, diadema era „ceva împrumutat”. Și a ales să nu o ”împrumute” de la viitoarea ei soacră, Regina Elisabeta, preferând să poarte propriile bijuterii de familie. Moștenire a familiei sale, tiara Spencer a fost creată în 1919 și a fost un cadou de nuntă pentru Lady Cynthia Hamilton, bunica Dianei, la căsătoria cu vicontele Althorp.

Înainte de Diana, tiara Spencer a fost purtată și de surorile sale, Lady Sarah McCorquodale și Lady Jane Fellows, la căsătoriile lor din 1978, respectiv 1980.

Unde se află impresionanta bijuterie

Designul tiarei i-a fascinat pe toți cei care au văzut-o pe prințesa Diana pășind în Catedrala St. Paul, dar se pare că greutatea și structura impresionantei bijuterii i-au cauzat acea durere de cap.

După moartea sa tragică, în 1997, tiara Spencer a fost returnată fratelui Dianei și se păstrează în colecția familiei.

Acesta pare să fi fost motivul pentru care Kate Middleton a optat pentru o tiară mai mică la nunta ei din 2011 cu prințul William. Ea a purtat tiara Cartier Halo a Reginei-Mame, mult mai discretă, dar împodobită cu zeci de diamante.