Ion Iliescu urmează o dietă strictă. Ce mănâncă la cei 93 de ani ai săi?

Ion Iliescu urmează o dietă strictă. Ajuns la onorabila vârstă de 93 de ani, fostul președinte al României este nevoit să urmeze un regim alimentar disociat. Este vorba despre o alimentație asistată biochimic. Cu ajutorul ei, în timp, poate renunța la anumite medicamente. Dieta sa a fost aprofundată de nutriționistul Ion Popa Blaga.

„Nu văd o altă alimentație (asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună) care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a declarat nutriționistul.

Ion Iliescu, pasionat de sport din copilărie. Câte sporturi a practicat fostul președinte?

În copilărie, Ion Iliescu și-a consumat energia într-un mod constructiv și sănătos: făcând sport. Fostul președinte al României a jucat fotbal, volei, ping-pong, a patinat și a schiat, însă fotbalul a fost sportul său preferat pentru că „era sportul cel mai popular şi cel mai accesibil, pe lângă ţurcă şi toate astea.”

„Nu de performanţă, dar am făcut de toate, începând cu mingea de cârpă, de fotbal, pe maidan. Pe vremea mea, când eram la Olteniţa şi aveam opt ani, erau multe terenuri virane.

Ăsta era avantajul copilăriei noastre, cam acolo se desfăşura toată energia copilăriei şi a tinereţii. Am jucat şi volei, ping-pong, am înotat, am patinat, am schiat”, a declarat el în cadrul unui interviu acordat pentru ProSport.

Ce sporturi practicau Ion Iliescu și Nicolae Ceaușescu în tinerețe?

Între anii 1974 și 1979, când Nicolae Ceaușescu era președintele României, el era președintele Consiliului Județean Iași. În acea perioadă, făcea parte din cercul restrâns al familiei Ceaușescu.

În 1976, de exemplu, acesta a mers într-o călătorie împreună cu Nicolae Ceaușescu și cu soția sa, Elena Ceaușescu, în Moldova și în Delta Dunării.

Mai jos, puteți vedea fotografii din tinerețea celor trei.

SURSA FOTO: fototeca online a comunismului românesc
SURSA FOTO: fototeca online a comunismului românesc
SURSA FOTO: fototeca online a comunismului românesc
SURSA FOTO: fototeca online a comunismului românesc

Ion Iliescu și-a construit deja cavoul

Întrucât are o vârstă înaintată, este prevăzător. Astfel, și-a pregătit deja cavoul în care își va face odihna veșnică. A fost construit din marmură neagră. Este plasat într-un cimitir ortodox cu multă istorie: Cimitirul Sfânta Vineri din București.

Fostul președinte al României plănuiește să fie înmormântat în cavoul familiei, care a fost construit în urmă cu câțiva ani.