Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a recunoscut că nimeni nu știe cum și când se va încheia războiul din Ucraina. Oficialul este de părere că Vladimir Putin își dorește să prelungească războiul.

Vladimir Putin nu vrea să oprească războiul

„Vedem contrariul. El nu face planuri pentru pace. El face planuri pentru mai mult război. Ei lansează deja operații ofensive. Dacă e asta marea ofensivă din primăvară sau dacă este doar un soi de preludiu pentru asta e un pic cam greu de spus. Însă ei introduc din ce în ce mai multe trupe și din ce în ce mai multe arme.”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

De asemenea, secretarul general al NATO s-a arătat convins de importanța sprijinului militar occidental pentru Ucraina.

Pe 21 februarie 2023, președintele rus Vladimir Putin va rosti cea de-a 18-a alocuțiune în fața Adunării Federale, în sala Gostiny Dvor din Moscova.

Discursul președintelui în fața Adunării Federale este un discurs public anual al șefului de stat în fața ambelor camere ale parlamentului, în care se evaluează starea de lucruri din țară și se stabilesc principalele direcții de politică internă și externă.

Ce va spune Vladimir Putin în următorul său discurs?

„Operaţiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina va fi tema centră a discursului pe care Vladimir Putin,  cred deputaţii tuturor celor cinci partide din Duma de Stat, potrivit TASS.

Evgheni Revenko, vicepreşedinte al grupului parlamentar al partidului Rusia Unită din Dumă, a declarat pentru TASS că foarte probabil preşedintele va acorda o atenţie deosebită subiectului principal al acestui an – „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

„Preşedintele este liderul nostru comun, toată lumea se adună în jurul lui acum. Dar, în acelaşi timp, preşedintele este liderul partidului nostru şi, bineînţeles, toate sarcinile pe care le va stabili vor fi cu siguranţă îndeplinite de noi. Acest lucru este stabilit”, a declarat Revenko.

De asemenea, Nadejda Şkolkina, prim-vicepreşedinte al Comisiei pentru politică economică din Dumă, a subliniat  că atenţia se concentrează pe integrarea „în cadrul juridic al Rusiei” a noilor regiuni ucrainene anexate de Moscova.

„În acelaşi timp, aş dori ca mesajul să se concentreze pe dezvoltarea potenţialului economic al ţării – de la soluţii revoluţionare la facilităţi specifice. Este posibil ca toate aceste obiective să fi părut prea ambiţioase şi chiar oarecum nerealiste la un moment dat. Dar, după cum arată viaţa, fără planuri ambiţioase este imposibil să construieşti o economie de succes şi, prin urmare, un stat prosper”, a spus Şkolkina.

Oamenii lui Vladimir Putin dau detalii importante despre planul președintelui rus

Prim-vicepreşedintele Dumei Ivan Melnikov  a spus că recenta Conferinţă de Securitate de la Munchen a transmis „mesaje controversate”.

„Duma de Stat este pregătită să lucreze în mod consolidat şi cât mai rapid posibil pentru apărarea intereselor naţionale ale Rusiei şi asigurarea securităţii şi unităţii ţării în faţa ameninţărilor sonore”, a spus el.

La rândul său, Aleksei Didenko, vicepreşedintele grupului parlamentar al Partidului Liberal Democratic  spune că discursul prezidenţial în faţa parlamentului este „cel mai strălucitor far politic”.

„Evident, totul în Rusia este acum subordonat realizării obiectivelor operaţiunii speciale, iar această idee, suntem convinşi, va pătrunde în mesajul din 2023 şi, prin urmare, principalul lucru pe care îl aşteptăm de la preşedinte este să inspire ţara şi armata”, a declarat el pentru TASS.

Planul lui Vladimir Putin

Totodată, Serghei Mironov, liderul partidului Rusia Justă se aşteaptă ca preşedintele să abordeze o serie dintre cele mai presante probleme în discursul său despre starea naţiunii.

„Prima este, desigur, operaţiunea militară specială şi, într-un sens mai larg, sprijinul pentru participanţii la aceasta şi pentru capacităţile de apărare ale statului. Un alt subiect important este demografia. Şeful statului se referă constant la aceasta în discursurile sale”, a spus Mironov.

Aleksei Neceaev, liderul partidului Poporul Nou, consideră că o parte din discursul preşedintelui va fi dedicată „problemei operaţiunii speciale şi susţinerii participanţilor la aceasta”.

„Poziţia şi sprijinul preşedintelui sunt importante pentru oameni. Subiectul-cheie este nivelul de trai în Rusia. Sunt sigur că vom auzi despre ceea ce se face pentru a se asigura că oamenii au locuri de muncă cu salarii normale, alimente accesibile, medicamente necesare”, a spus Neceaev.